Μία νίκη μακριά από την επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος είναι ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 3-0 σετ του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών της Volleyleague.

Η ομάδα του Πειραιά ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και περιορίζοντας αισθητά τα λάθη σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και πήρε τη νίκη με την οποία φτάνει κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το 2014. Εξαιρετικό παιχνίδι από Αλεξίεφ και Ράουβεντινκ για τον Ολυμπιακό που με νίκη την Τετάρτη στο κλειστό του Ρέντη φτάνει στο 27ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Πολλά χαμένα σερβίς για τον ΠΑΟΚ που δεν μπόρεσε να πάρει βοήθεια από τα βαριά χαρτιά του. 


Με ξεκάθαρη τακτική να πιέσουν στο σερβίς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες. Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ σημάδεψε τον Αλεξίεφ ενώ ο Ολυμπιακός στόχευσε τον λίμπερο Κωνσταντινίδη. Οι Θεσσαλονικείς με μπλοκ του Τακουρίδη προηγήθηκαν για πρώτη φορά με δύο πόντους (7-5) αλλά με τον Αλεξίεφ στην γραμμή του σερβίς οι Πειραιώτες έχτισαν σερί.

Ο Βούλγαρος πίεσε πολύ την υποδοχή και με άσο «έγραψε» το 8-7 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Με μπλοκ του Πετρέα μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 9-7. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη διαφορά των δύο πόντων για αρκετή ώρα και κατάφεραν να την αυξήσουν, φτάνοντας στο 16-13 με μπλοκ του Πετρέα για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. 

Στην τελική ευθεία του σετ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 20-16 με μπλοκ άουτ του Ράουβερντινκ ενώ η διαφορά έφτασε στους πέντε πόντους (21-16) με μπλοκ του Μπέμε στον Ουσίκοφ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να μειώσει τη διαφορά και ο Ολυμπιακός με τον Αλεξίεφ έφτασε στο 25-19 και το 1-0 σετ μετά από επίθεση του Αλεξίεφ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με την ίδια τακτική στο δεύτερο σετ. Ο Κουμεντάκης με άσο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα δύο πόντων στον ΠΑΟΚ φτάνοντας στο 8-6 του πρώτου τεχνικού τάιμ άουτ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε πρόβλημα στην περιστροφή με τον Αλεξίεφ στο σερβίς. Με τον Βούλγαρο ακραίο στην γραμμή ο Ολυμπιακός έχτισε σερί φτάνοντας στο 11-8 με τον Ουσίκοφ να μειώνει για τον ΠΑΟΚ. Τα προβλήματα στην υποδοχή της ομάδας του Ντανιέλε Ρίτσι συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν με 15-9 μετά από μπλοκ άουτ του Ράουβερντινκ.

Με τον Σαφράνοβιτς στην γραμμή του σερβίς ήταν η ώρα του ΠΑΟΚ να χτίσει σερί. Με δύο άσους του Ισραηλινού ακραίου και δύο μπλοκ από Πελεκούδα και Κουμεντάκη η ομάδα της Θεσσαλονίκης πλησίασε με 15-14 αλλά μια παράβαση στο φιλέ του Πελεκούδα έδωσε και πάλι την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να φτάσει στο 16-14 για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά των δύο πόντων μέχρι την τελική ευθεία του δεύτερου σετ. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 22-22 με μπλοκ άουτ του Κουμεντάκη αλλά εκείνο το σημείο καθάρισε και πάλι ο Αλεξίεφ. Με επίθεση του Βούλγαρου ακραίου και μπλοκ πάνω στον Σακόγλου ο Ολυμπακός έφτασε στο σετ μπλοκ (24-22) φτάνοντας στην κατάκτηση του σετ με 25-23 μετά από κακή άμυνα του ΠΑΟΚ.

Αποφασισμένος να καθαρίσει το παιχνίδι μπήκε στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός. Με τα καλά σερβίς του Οϊβάνεν (ένας άσος) οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 7-2 στο ξεκίνημα με τον ΠΑΟΚ να μειώνει σε 7-6 με λάθος του Αλεξίεφ αλλά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 8-6 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Ο ΠΑΟΚ με μπλοκ άουτ του Ουσίκοφ προσπέρασε με 9-8 αλλά ο Ολυμπιακός προσπέρασε ξανά με δύο σερί πόντους του Ανδρεάδη για το 13-11. Με άσο του Βούλγαρου διαγώνιου της ομάδας της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟκ ισοφάρισε και πάλι σε 13-13 αλλά μια χαμένη επίθεση του Ουσίκοφ οδήγησε τον Ολυμπιακό στο 16-14 και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ του τρίτου σετ.

Με τα καλά σερβίς του Οϊβάνεν ο Ολυμπιακός έφτασε στο 20-14 αλλά ο ΠΑΟΚ πλησιάσει στο 22-19 με μπλοκ άουτ του Κουμεντάκη. Μια κακή άμυνα έδωσε τέλος στο σερί του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό να φτάνει τελικά στη νίκη με πρώτο χρόνο του Ανδρέαδη.
http://sportdog.gr
 
Top