Πρόκειται για τους σταθμούς από την Εθνική Άμυνα έως το Σύνταγμα, στην γραμμή 3 και από τα Σεπόλια έως και τη Δάφνη στη γραμμή 2
Σύντομα αναμένεται να κλείσουν και οι μπάρες στη γραμμή του ΗΣΑΠ Πειραιάς – Κηφισιά.


Ολοκληρώνεται η μετάβαση στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Χρήσιμες πληροφορίες...

Κλείνουν σήμερα, Τρίτη, πιλοτικά οι μπάρες σε 13 σταθμούς του μετρό, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εξυπηρετούν ειδικές κατηγορίες πολιτών.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τους σταθμούς από την Εθνική Άμυνα έως το Σύνταγμα, στην γραμμή 3 και από τα Σεπόλια έως και τη Δάφνη στη γραμμή 2.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε το προσωρινό κλείσιμο και των πυλών ΑΜΕΑ πιλοτικά σε συγκεκριμένους σταθμούς ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι έτοιμο το επιβατικό κοινό για την εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ότι σύντομα αναμένεται να κλείσουν και οι μπάρες στη γραμμή του ΗΣΑΠ Πειραιάς – Κηφισιά.

Ανοικτές θα παραμείνουν οι πύλες στους σταθμούς στο Μοναστηράκι, την Ομόνοια και το Πανεπιστήμιο Στους 2 πρώτους, οι μπάρες δεν μπορούν να κλείσουν αφού δεν έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά πυρασφάλειας για όλους τους σταθμούς του ΗΣΑΠ, ενώ στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν μόλις 2 αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Ολοκληρώνεται η μετάβαση στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Το κλείσιμο όλων των πυλών, έστω και πιλοτικά, δείχνει ότι η μετάβαση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει εισέλθει στην τελική ευθεία.

Επειδή το αμέσως προσεχές διάστημα, ολοένα και περισσότεροι σταθμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού θα οδηγούνται σε καθολικό κλείσιμο πυλών, το επιβατικό κοινό καλείται να έχει εφοδιαστεί με έγκυρο ηλεκτρονικό εισιτήριο / κάρτα (ATH.ENA Ticket / ATH.ENA Card) και να επικυρώνει το εισιτήριο / κάρτα στις πύλες του σταθμού εισόδου και στις πύλες του σταθμού εξόδου, πάντοτε στον αναγνώστη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.

Στελέχη του ΟΑΣΑ συνιστούν στο επιβατικό κοινό και για τη βέλτιστη εξυπηρέτησή του, την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας ή την προμήθεια εισιτηρίων με πολλαπλές διαδρομές (10 + 1, 5 + 0, διπλό μετ’ επιστροφής). Η προσωποποιημένη κάρτα συνοδεύεται από σειρά πλεονεκτημάτων και προνομίων, όπως η φόρτιση προϊόντων κομίστρου μέσω κινητού, χωρίς να χρειάζεται παρουσία σε εκδοτήριο ή αυτόματο μηχάνημα.

Χρήσιμες πληροφορίες

Ο Οργανισμός υπενθυμίζει στο επιβατικό κοινό τα ακόλουθα:

Α. Να έχει εφοδιαστεί με έγκυρο ηλεκτρονικό εισιτήριο-κάρτα (ATH.ENA Ticket / ATH.ENA Card).

B. Να επικυρώνει το εισιτήριο-κάρτα στις πύλες του σταθμού εισόδου.

Γ. Να επικυρώνει το εισιτήριο-κάρτα στις πύλες του σταθμού εξόδου.

Δηλαδή, ο επιβάτης με σταθμό αφετηρίας π.χ. την «Αττική» και τελικό προορισμό το «Σύνταγμα», προκειμένου να εξέλθει από τον σταθμό «Σύνταγμα» οφείλει να επικυρώσει το εισιτήριο-κάρτα πρώτα στις πύλες του σταθμού «Αττική» και στη συνέχεια στο «Σύνταγμα».
 
Top