Κλιμακώνεται ο αγώνας των Ναυτεργατών με νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία
σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Με απόφαση 11 υπέρ έναντι 2 κατά η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε την συνέχιση του απεργιακού αγώνα με νέα 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης.
Η νέα απεργία έχει έναρξη 6 πμ την Πέμπτη 19/4/2018 έως την Παρασκευή 20/4/2018 στις 6 πμ.
Στην συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ τάχθηκε υπέρ της κλιμάκωσης της Πανελλαδικής απεργίας θεωρώντας την στάση κυβέρνησης – εφοπλιστών και Υπουργού Ε.Ν ως εμπαιγμό και κοροϊδία για τα δίκαια Ναυτεργατικά αιτήματα.
Η κλιμάκωση του αγώνα των Ναυτεργατών αποτελεί την απάντηση του Ναυτεργατικού κινήματος στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική η οποία στηρίζει με συνέπεια τα εφοπλιστικά συμφέροντα με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης επιχειρήθηκε από δυνάμεις του μπλοκ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να αποτραπεί η κλιμάκωση της Πανελλαδικής απεργίας και να εξελιχθεί αυτή μόνο στο λιμάνι της Πάτρας…
Η θέση αυτή αποκρούστηκε αποφασιστικά από την ΠΕΝΕΝ και άλλα Σωματεία, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά να ληφθεί η απόφαση για νέα 24ωρη Ναυτεργατική απεργία.
Η ΠΕΝΕΝ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Ναυτεργάτες να κάνουν δική τους υπόθεση την νέα απεργιακή κινητοποίηση και την παραπέρα κλιμάκωσή της, να αγωνισθούν με όλες τις δυνάμεις τους για την διεκδίκηση και επίλυση των εργασιακών – κοινωνικοασφαλιστικών προβλημάτων, την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων για την ουσιαστική αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ πραγματοποιεί αύριο στις 9 πμ συγκέντρωση των μελών της έξω από το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος το οποίο θα βρίσκεται στην πύλη  Ε3 απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
 
Top