Ήταν βίαιοι οι 2 ληστές.Δεν έδειξαν οίκτο για την ηλικιωμένη.Γροθιές και χαστούκια στο πρόσωπο με πρωτοφανή αγριότητα στην Σαλαμίνα στην 84χρονη με στόχο την σύνταξη αλλά και τα χρυσαφικά της.Αναστατωμένη η κοινωνία της Σαλαμίνας για την περιπέτεια της κυρίας Φρόσως.!!

Η κόρη της μίλησε σε ιστοσελίδα και σύμφωνα με τα όσα περιγράφει η κυρία Φρόσω, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής στις 30 Μαρτίου.

Οι δύο δράστες είχαν παρακολουθήσει το σπίτι και ήξεραν ότι η κυρία Βενετία μένει μόνη της και πέφτει νωρίς για ύπνο.

«Οι ληστές, πρώτα έσπασαν την σειρήνα του συναγερμού, είχαν φέρει μαζί τους κουβά με νερό και έβαλαν το συναγερμό στο απέναντι οικόπεδο και μέσα στο κουβά. Με το που μπήκαν μέσα έσπασαν το κοντρόλ του συναγερμού αφού όταν πήγαμε με τον σύζυγό μου όλες οι κλειδαριές ήταν έξω, τρεις κλειδαριές ασφαλείας», τόνισε και συνέχισε απαρηγόρητη «αναρωτιέμαι και λέω, αφού τα βρήκατε όλα πολύ εύκολα και τα λεφτά της σύνταξής της και τα χρυσαφικά, γιατί μου την σκοτώνεις αυτήν την γυναίκα; Γιατί σε αυτήν την ηλικία πρέπει να περάσει όλα αυτά, γιατί, γιατί; Πάρτε τα και φύγετε, μπορεί να σε κυνηγήσει μια ανήμπορη γυναίκα με ένα μπαστούνι;», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η 84χρονη γυναίκα ήταν θαρραλέα και πάλεψε μα τον έναν δράστη.Όταν αντιλήφθηκε τους ληστές πήρε το μπαστούνι και χτύπησε τον έναν από αυτούς, ενώ φώναζε βοήθεια. 

«Η μητέρα μου κοιμόταν όταν μπήκαν αυτοί μέσα. Ήταν περίπου 10:30 το βράδυ. Ανάψαν το φως και ξύπνησε, φώναξε βοήθεια, της λέει o ένας που μίλησε ελληνικά, σώπα. Εκείνη την ώρα παίρνει το μπαστούνι και του ρίχνει μια, τι μπράβο όμως, εκείνη την στιγμή της δίνει και αυτός μια μπουνιά στο μάτι και μετά επειδή φώναζε βοήθεια, την έπιασε από το λαιμό. Ο δεύτερος έψαχνε το κομοδίνο και την ντουλάπα χωρίς να φορούν κουκούλες..», είπε συγκλονισμένη η κόρη της άτυχης ηλικιωμένης. 

Οι δύο δράστες κατάφεραν και πήραν την σύνταξη των 500 ευρώ από το σπίτι της ηλικιωμένης, ενώ το θράσος τους ήταν τέτοιο που της έβγαλαν και τον βαπτιστικό της χρυσό σταυρό με τα σκουλαρίκια της.

Η ηλικιωμένη χτυπημένη και εξαντλημένη μετεφέρθηκε από συγγενείς της στο Κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας και στη συνέχεια στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ακόμα έχοντας αποφύγει τα χειρότερα.

«Η μητέρα μου είναι κάπως καλύτερα και μάλλον θα βγούμε αύριο από το νοσοκομείο… Έχει καταλάβει τα πάντα, Της πήραν μέχρι και τον χρυσό σταυρό από το λαιμό και τα σκουλαρίκια από τα αυτιά της. Η μητέρα μου πανικοβλήθηκε γιατί από την μπουνιά της σκίστηκε το φρύδι μετά από αυτό δεν πολύ θυμάται τι άλλο έγινε.. Χθες ανακαλύψαμε και κάτι χτυπήματα στην κοιλία της. Παραπονιόταν ότι πόναγε και ο γιατρός την είδε και κατάλαβε ότι είναι χτυπήματα. Δοξάζω, όμως το Θεό, γιατί, όπως μας είπε ο γιατρός, η μητέρα μου με αυτά τα χτυπήματα που δέχτηκε έπρεπε να είναι στο υπόγειο… Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Φανταστείτε πως της έχουμε βάλει τρεις κλειδαριές και συναγερμό», είπε σε ιστοσελίδα.

Όταν θυμάται τις δηλώσεις Τόσκα και τις οδηγίες της αστυνομίας κατά των ληστών, η κυρία Φρόσω λέει αρχικά ότι «τα κρούσματα στην Σαλαμίνα έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, από την αστυνομία και την ασφάλεια δεν έχουμε κανένα παράπονο όμως η δύναμη δεν είναι επαρκής για το νησί μας πλέον. Όλοι αυτοί, ο υπόκοσμος, γνωρίζει ότι δεν υπάρχει επαρκεί αστυνόμευση και το εκμεταλλεύεται» και προσθέτει: Θα του έλεγα (σ.σ. του κ. Τόσκα) ότι δεν είναι επαρκής η αστυνόμευση στο νησί με τόσα που γίνονται, όσο για την ανακοίνωση της αστυνομίας, εγώ θα κοιμάμαι να είστε σίγουρος, είναι τόσο απλό, μα είναι δυνατόν τώρα; Έχω έναν άνδρα δυο μέτρα και θα κάτσει να κοιμηθεί όταν μπει ο άλλος μέσα; Η μητέρα μου που είναι 84χρονων και πήρε την μπαστούνα και αντέδρασε και εμείς θα κοιμόμαστε; Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε και τίποτα να μας πάρουν και χωρίς να ξέρουν εάν έχουμε ή δεν έχουμε μας σκοτώνουν».



 
Top