Αποτέλεσμα εικόνας για Σοκάρει η μαρτυρία του ανήλικου που μαχαιρώθηκε μέσα στο σπίτι του από ληστές

«Δεν μίλησαν καθόλου. Αυτός που ήταν μπροστά στο διάδρομο μου επιτέθηκε με τέσσερις γροθιές. Στην προσπάθειά μου να ανταποδώσω έβγαλε ένα σουγιά και με έγδαρε στην κοιλιά», περιγράφει μεταξύ άλλων ο 17χρονος

Τον απόλυτο τρόμο έζησε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νίκαια ένας 17χρονος μαθητής, ο οποίος -επιστρέφοντας από το σχολείο- αντίκρισε μέσα στο διαμέρισμα της οικογένειάς του δύο κουκουλοφόρους να ψάχνουν για πολύτιμα αντικείμενα. ....



Ήταν γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι όταν ο μαθητής της Β´ Λυκείου επέστρεφε στο σπίτι του. Ο 17χρονος φτάνοντας στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στην περιοχή της Νικαίας είδε την εξώπορτα ανοιχτή. 


Αμέσως αντιλήφθηκε ότι κάποιος είχε διαρρήξει την πόρτα ωστόσο δεν πίστευε ότι θα έρθει αντιμέτωπος με τους ληστές. Η περιγραφή του 17χρονου στο protothema.gr σοκάρει. 
«Κατά τις 12:10 γυρνούσα από το σχολείο και όπως ανέβαινα τα σκαλιά της πολυκατοικίας είδα μισάνοιχτη την πόρτα. Ανοίγω να δω τι έχει γίνει και βλέπω βάζα στο σαλόνι και ανοιχτά όλα τα ντουλάπια. Φοβήθηκα λίγο και προχώρησα προς τον διάδρομο να δω τι άλλο έχει συμβεί», εξηγεί. 

Η συνέχεια είναι ανατριχιαστική καθώς ο ίδιος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα... εφιαλτικά λεπτά που ακολούθησαν. 

«Είδα μπροστά μου δύο ληστές. Ο ένας στεκόταν μπροστά στην πόρτα του σαλονιού και ο άλλος έψαχνε τα ντουλάπια της κουζίνας». 

Ο νεαρός όμως αντί να το βάλει στα πόδια πήγε προς το μέρος τους και αντιμετώπισε τους δύο κουκουλοφόρους φωνάζοντάς τους, να φύγουν από το σπίτι του. Αυτό ήταν και το λάθος του... 

«Δεν μίλησαν καθόλου. Αυτός που ήταν μπροστά στο διάδρομο μου επιτέθηκε με τέσσερις γροθιές. Στην προσπάθειά μου να ανταποδώσω έβγαλε ένα σουγιά και με έγδαρε στην κοιλιά. Επειδή φοβήθηκε γι αυτό που έκανε μου είπε σε σπαστά ελληνικά να πάω να κάτσω στην κρεβατοκάμαρα. Πρέπει να ήταν Ρομά. Κάτι είπαν μεταξύ τους χωρίς να καταλάβω και μετά έφυγαν από το σπίτι». 

Όπως περιγράφει το νεαρό αγόρι αμέσως ειδοποίησε τη μητέρα του η οποία του είπε να καλέσει γρήγορα την αστυνομία. Έτσι και έκανε. Ο 17χρονος αφού εξήγησε στους αστυνομικούς τι είχε συμβεί στη συνέχεια πήγε στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου παρέμεινε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις καθώς φέρει τραύματα στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα.

«Έχω ένα τραύμα στην κοιλιά, τα ζυγωματικά είναι λίγο πρησμένα από τις γροθιές, πονάει το κεφάλι από την μπουνιά που μου έριξε και πονάω και στην κάτω γνάθο». 

Η Αστυνομία που ερευνά την υπόθεση από τις περιγραφές του μαθητή και τα στοιχεία που βρέθηκαν στο χώρο αναζητά τους δύο κουκουλοφόρους ληστές ενώ κάνει λόγο για μια άγρια ομάδα -πιθανότατα Ρομά- που στήνει καρτέρι και αδειάζει σπίτια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε περίπτωση που οι ένοικοι αντισταθούν, τα μέλη της συμμορίας επιτίθενται, ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν τα θύματά τους. 

Ακούστε την μαρτυρία του 17χρονου:

 
Top