Από τη Σοφιάνα Γκούση πιστοποιημένη δασκάλα Vinyasa Yoga 200h της Yoga Alliance

Η ετοιμολογία της Yoga σημαίνει ένωση, από τη σανσκριτική ρίζα της λέξης «yuj». Σημαίνει ένωση του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος.
Η γιόγκα είναι μια αρχαία επιστήμη και φιλοσοφία, που πλέον αναγνωρίζεται και από τη σύγχρονη δυτική ιατρική.

Αποτελείται από μια σειρά από πρακτικές που είναι οι σωματικές ασκήσεις, αναπνοές, διαλογισμός και παρατήρηση του εαυτού στην καθημερινότητα.

Στον Δυτικό πολιτισμό έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις σωματικές ασκήσεις (asanas) και γενικότερα στην έννοια της εκγύμνασης του σώματος.

Η yoga πάνω απ΄όλα είναι ένας τρόπος ζωής. Ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό σύστημα το οποίο συνδυάζει με απόλυτη αρμονία, της άσκησης όχι μόνο του σώματος αλλά και του νου.


Η γιόγκα δεν ήταν ποτέ ξένη προς εμάς, το κάνουμε από τότε που ήμασταν μωρα και μία από τις ομορφιές της γιόγκα είναι ότι ανεξάρτητα από το πόσοι είναι παλιότεροι ή νέοι, δυνατοί ή αδύναμοι, ευλύγιστοι ή μή, η πρακτική της γιόγκα μας βοηθάει σημαντικά αν δουλέψουμε πάνω σε αυτό που ο καθε ενας μας ξεχωριστά χρειάζεται περισσότερο.  

Η Σοφιάνα Γκούση είναι πιστοποιημένη δασκάλα Vinyasa Yoga 200h απο την Yoga Alliance. Το στυλ της διδασκαλίας της Σοφιάνας είναι διαισθητικό, με σαφήνεια και η προσέγγιση της είναι βασισμένη στις αρχές της σωστής ευθυγράμμισης ώστε να ασκούμαστε με ασφάλεια.


Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η Σοφιάνα οργανώνει ενα Βιωματικό Σεμινάριο Γιόγκα στο Kurma Schala Studio  (Ευριπίδου 63, Πειραιά) με στόχο την κατανόηση και εμβάθυνση στην πρακτική της Yoga και πως μπορούμε να μεταφέρουμε αυτην την πρακτική στην καθημερινότητα μας.


Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης επικοινωνήστε στο 6974 709061.


 
Top