Τις εικόνες του Δημήτρη Μελισσανίδη να πανηγυρίζει με τον πιο έντονο τρόπο την νίκη και πρόκριση της ΑΕΚ επί του 
Ολυμπιακού στις VIP θέσεις του ΟΑΚΑ τις είδαμε όλοι. Δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός και η έκσταση αναμφίβολα, αφού η ΑΕΚ όχι μόνο μετρά συνεχόμενες νίκες επί του Ολυμπιακού, όχι μόνο περιόρισε τις πιθανότητές του να ξαναπάρει το πρωτάθλημα αλλά τον απέκλεισε και από το κύπελλο.

Και είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη και αποφασισμένη αυτό το παιχνίδι να μην το χάσει. Σε αυτό είχε φροντίσει και ο ίδιος ο «Τίγρης» με αυτά που πήγε και είπε στα αποδυτήρια στους παίκτες πριν το ματς για να τους εμψυχώσει.

«Σήμερα πρέπει να παίξετε για η φανέλα και το έμβλημα. Το σήμα και η φανέλα πρέπει να γίνουν δεύτερο πετσί σας. Πρέπει να μπείτε πεινασμένοι, μπορείτε να κερδίσετε και να δώσετε χαρά στον κόσμο μας.»

Μάλιστα, αυτός είναι τρόπος να εμψυχώσεις του παίκτες. Να τους κάνεις να παίξουν για τον τσαμπουκά και το γαμώτο και όχι για το πριμ. Να τους κάνεις να νιώσουν ότι πρέπει να πάρουν αυτό το παιχνίδι και να δώσουν χαρά στον κόσμο. Να τους θυμίσεις ότι τελικά στην μπάλα κερδίζει όχι ο καλύτερος αλλά ο πιο πεινασμένος για τη νίκη.

Μαγκιόρικη δήλωση, αναμφίβολα. Ως εδώ μίλαγε ο «Τίγρης» από τη Νίκαια. Όμως, δεν είπε μόνο αυτό. Η δήλωση έχει και συνέχεια: «Το οφείλετε και στους εαυτούς σας γιατί είκοσι χρόνια σας κλέβουν τον ιδρώτα».

Εδώ τελειώνει η μαγκιά και αρχίζει η φτήνια και η υποκρισία. Τελειώνει ο μάγκας από τη Νίκαια και ξυπνάει μέσα του ο μπαταχτσής επιχειρηματίας. Η ΑΕΚ δεν είναι καμιά ομάδα που την έκλεψαν ή την αδίκησαν ή της πήραν την περιουσία.

Αντιθέτως μάλιστα. Η ΑΕΚ ήταν μια υπερχρεωμένη ομάδα που έπεσε στην Γ’ Εθνική επειδή ο Μελισσανίδης δεν ήθελε να πληρώσει το χρέος και προτίμησε να την παραλάβει «καθαρή» δυο κατηγορίες πιο χαμηλά κηλιδώνοντας ανεξίτηλα την ιστορία της Ένωσης, παρά να πληρώσει τον λογαριασμό που άφησαν οι προηγούμενοι που διαχειρίστηκαν την ομάδα κοντά είκοσι χρόνια. Λογαριασμός που μεγάλωνε χρόνο με τον χρόνο, δημιουργώντας ένα καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού με τους όποιους καλοπληρωτές υπήρχαν στον χώρο.

Χρέη ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ που με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα έφτασαν τα 250 εκατομμύρια. 249.881.951,71 ευρώ για να είμαι ακριβής… Περίπου πέντε φορές τα χρήματα που εισέπραξε το ελληνικό Δημόσιο πουλώντας τους σιδηροδρόμους.

250 εκατομμύρια που θα κάλυπταν ένα μέρος της μαύρης τρύπας του χρέους, θα αύξαναν το «κοινωνικό μέρισμα» και δεν θα μας έκαναν να νιώθουμε κορόιδα που πληρώνουμε φόρους.

Και αυτό το ποσό είναι μόνο το χρέος προς το δημόσιο, δεν συμπεριλαμβάνει και τους λοιπούς… ταπεινούς φεσωμένους, όπως υπαλλήλους, ποδοσφαιριστές, προπονητές, φροντιστές και λοιπούς προμηθευτές.
Το να μην πληρώνεις τα χρέη σου δεν είναι μαγκιά, καθώς εσύ κλέβεις τον ιδρώτα όλων μας και αποτελείς κομμάτι όλων εκείνων που έφεραν τη χώρα σε αυτό το σημείο και τον κόσμο ανεξάρτητα από τι ομάδα υποστηρίζει στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Στο τέλος της ημέρας, είτε χάρηκε ο πιτσιρικάς που πέρασε η ομάδα του, είτε στεναχωρήθηκε που αποκλείστηκε, θα επιστρέψει στο παγωμένο σπίτι μιας και η θέρμανση κατάντησε πολυτέλεια και αύριο στη δουλειά περιμένοντας στο τέλος του μήνα το μηνιάτικο των 300-400-500 ευρώ. Και εκεί φτάσαμε από ανάλογες «μαγκιές»

ΥΓ. Τα παραπάνω ισχύουν για κάθε έναν που… φέσωσε το Δημόσιο με αφορμή το ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Δεν είναι μόνο ο Μελισσανίδης. Απλά την ευκαιρία μας την έδωσε ο Τίγρης.     πηγή
 
Top