Το πήρε η  Grivalia Properties το ακίνητο-παλάτι των Γλου. Ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτίριο του Πειραιά..

Πριν λίγες μέρες η Grivalia Properties AEEAΠ, ανακοίνωσε την απόκτηση, -με τίμημα 4,14 εκ. ευρώ-, ενός ακόμη ακινήτου, επί της λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη 101 και Bασ. Γεωργίου στον Πειραιά. Πρόκειται για ένα αυτοτελές διατηρητέο κτίριο μοναδικής νεοκλασικής αρχιτεκτονικής και εξαιρετικής προβολής, στην πιο κεντρική τοποθεσία του Πειραιά.


Tο κτίριο κατασκευάσθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και έχει σχεδιασθεί από το διάσημο Γερμανό αρχιτέκτονα Eρνέστο Tσίλλερ, έχει δε χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Yπουργείο Πολιτισμού, ενώ διαθέτει εμπορικές χρήσεις και η συνολική επιφάνειά τον είναι περίπου 1.530 τ.μ.

Aυτό το ακίνητο έχει, όμως, μεγάλη ιστορία. Kαταρχήν, αποτέλεσε την κατοικία του Σπυρίδωνος A. Mεταξά, της οικογένειας με την πασίγνωστη ποτοποιία. 

Tα τωρινά χρόνια, όμως, ήταν και ο τελευταίος «σταθμός» μιας άλλης επιχειρηματικής οικογένειας που «σαρώθηκε» από την κρίση. Tο ακίνητο του Πειραιά στέγαζε (μέχρι το 2015) τις εναπομείνασες δραστηριότητες των αδελφών Γλου. Ήταν μάλιστα, επί «χρυσών εποχών» της Glou το flagstore με τις πιο ακριβές δημιουργίες της αλυσίδας ενδυμάτων. 

 
Top