Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων, δήλωσε:
«Η Γιορτή των Φώτων, αυτή η λαμπρή Γιορτή της Χριστιανοσύνης, πρέπει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει για να χαράξουμε το μέλλον που αναλογεί στην Πατρίδα μας, στο Λαό μας και στο Έθνος μας.  Το μέλλον που στηρίζεται στην Ιστορία μας και στην σύγχρονη θέση μας ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει.  Αυτό το μέλλον πρέπει να βασίζεται στις εγγυήσεις της ενότητας, της αλήθειας και της αίσθησης χρέους, το οποίο οφείλουμε να εκπληρώσουμε συνδυάζοντας αρμονικά «τον λογισμό και τ’ όνειρο», κατά τον στίχο του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», που παραμένει, διαχρονικώς, εξαιρετικά επίκαιρος».


Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, τόνισε:
«Σε μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Ελληνισμό, για την Ορθοδοξία, να ευχηθώ από εδώ, από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, χρόνια πολλά σε όλους, σε μια χρονιά που ξεκίνησε, μια χρονιά η οποία έχοντας βγει στην άκρη πια του τούνελ,  θα είναι μια  φωτεινή χρονιά για τη χώρα,  για τον Ελληνικό λαό. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κωστής Χατζηδάκης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε:
«Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και καλή φώτιση σε όλους και πάνω απ’ όλα σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Να προχωρήσουν μπροστά με λογική, με σοβαρότητα, μακριά από ακρότητες και με την Ελλάδα, την πατρίδα μας, στην καρδιά μας».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλες τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες,  σε όλους τους Έλληνες. Εύχομαι να έχουμε μια καλύτερη χρονιά. Γιορτάστηκε σήμερα στον Πειραιά με επισημότητα και λαμπρότητα η γιορτή της Χριστιανοσύνης, τα Θεοφάνεια. Η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, αλλά και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας μας τίμησαν και μας έδωσαν ιδιαίτερη χαρά. Σε μια «ανοιξιάτικη» μέρα στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε ο κεντρικός  εορτασμός των Θεοφανείων, όπως πρέπει να τελείται  κάθε χρόνο. Χρόνια πολλά σε όλους.  Να είστε καλά».

Στον καθαγιασμό των υδάτων εκπροσώπησαν: την κυβέρνηση,
η  Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας.  
Τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Στην τελετή παρέστησαν: Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά. Ο  Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Οι Βουλευτές :  κα Ελένη Σταματάκη, κα Γεωργία Γεννιά και κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Τραγάκης, Νίκος Κούζηλος,  Γιάννης Λαγός και Δημήτρης Καμμένος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης.
Οι πρώην  Βουλευτές  κ.κ. Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Καρύδης.
Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκπρόσωπος  του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.
Πρέσβεις ξένων χωρών, καθώς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας. Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε δεξίωση του Δήμου στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τη συνοδεία της χορωδίας «Libro Coro» υπό τη διεύθυνση της κυρίας Ανθής Γουρουντή.
Την εκδήλωση επίσης πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.  

 
Top