Το Σεπτέμβριο του 2018 θα εγκαινιαστεί, εμπορικά, η επέκταση του τραμ στον Πειραιά, σύμφωνα με σχετικές διαβεβαιώσεις ανώτατων στελεχών της Αττικό Μετρό, στην εκδήλωση για την άφιξη του μετροπόντικά στο σταθμό «Δημοτικό Θέατρο Πειραιά».

«Έχουμε αποσυρθεί από το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης, έχουμε αποδώσει τους δρόμους στο μεγαλύτερο τμήμα. Κάποιες αρχαιολογικές ανακαλύψεις μας καθυστέρησαν στο τέλος της Βασιλέως Γεωργίου, εκεί όπου θα κατασκευαστεί και ο σταθμός έλξης», σχολίασαν, υπογραμμίζοντας ότι οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου οφείλονται – κυρίως – σε εξωγενείς παράγοντες.

Η υπογραφή για την επέκταση του τραμ, ύψους 61,5 εκατ., υπογράφτηκε στις αρχές του 2013, ωστόσο στη συνέχεια παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα και σημαντικές καθυστερήσεις, κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του δήμου Πειραιά και εμπορικών φορέων της πόλης.

Σε ερώτηση «γιατί η Αττικό Μετρό δεν αξίωσε ρήτρες από τον εργολάβο», στέλεχος της κατασκευαστικής αγοράς, με γνώση της σύμβασης, σημείωσε ότι «η αρχική σύμβαση δεν προέβλεπε τμηματικές αποκλειστικές προθεσμίες, κάτι το οποίο στέρησε από την Αττικό Μετρό ένα εργαλείο πίεσης».

Καταλήγοντας, το ίδιο στέλεχος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν συμβατικές ευθύνες του εργολάβου που να έχουν αναγνωριστεί και αποδοθεί. Οι καθυστερήσεις οφείλονται, κυρίως, στην αρχαιολογία, αλλά και στην αργοπορία που σημειώθηκε στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».
ΠΗΓΗ
 
Top