Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη διοργανώνει «Παραμυθοκαμώματα» στο χώρο της βιβλιοθήκης. Κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4 έως 6 ετών) θα έχουν την ευκαιρία να ζωντανεύουν κάθε φορά και ένα παραμύθι  με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού Ελένης Τάτσιου.
Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου  στις 11 το πρωί, τα παιδιά  με λέξεις, αισθήσεις, παιχνίδια και εικαστικές δημιουργίες θα γνωρίσουν το βιβλίο της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου «Πώς να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο» (εκδόσεις Καστανιώτη).
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Όλα ξεκινούν όταν ο Γιώργος μαθαίνει απ’ τον μπαμπά του έναν παλιό μύθο: στην άκρη κάθε ουράνιου τόξου υπάρχει, λένε, ένα τσουκάλι γεμάτο χρυσάφι. Αν καταφέρεις να φας το ουράνιο τόξο, ο θησαυρός γίνεται δικός σου για πάντα. Ξαφνικά ο Γιώργος θέλει να καταβροχθίσει ένα ουράνιο τόξο! Μαζί λοιπόν με την αδερφή του και τον Τρύφωνα –ένα κατοικίδιο έκπληξη– ξεκινούν να βρουν ένα. Δεν απομακρύνονται πολύ. Ανακαλύπτουν ένα ουράνιο τόξο στην κουζίνα τους: όλα τα πολύχρωμα φρούτα και τα λαχανικά που υπάρχουν στο ψυγείο, κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, μοβ, μπλε, πράσινα, άσπρα. Θα φάει αυτά και θα περιμένει. Άραγε θα γίνει πλούσιος όπως του υποσχέθηκε ο μπαμπάς;
Μια πολύχρωμη ιστορία για τη σωστή διατροφή και την ανεκτίμητη για την υγεία μας αξία των φρούτων και των λαχανικών.

                                            
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ
Μπιχάκη 15 (1ος όροφος)
Ώρα: 11.00 π.μ.-12.30
Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή

Δηλώσεις συμμετοχής:- https://goo.gl/forms/B53k9Bb7QpfWlwPo2
Δευτέρα εως Παρασκευή 13:00 – 20:00

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

http://www.pireasnews.gr/
 
Top