ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...
Την απόλυση Αναπληρώτριας Εκπαιδευτικού από σχολείο των Κυθήρων καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενώ, μία ημέρα μετά το γεγονός, το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσημα το γεγονός.
Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο λόγος που επικαλούνται οι αρμόδιοι είναι ότι η Αναπλώτρια δεν έχει προσκομίσει πιστοποιητικό από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - ΚΕΠΑ, καθώς πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα.
Όταν η ίδια η Εκπαιδευτικός μετέβη στην Αθήνα, προκειμένου να διευθετήσει το θέμα, συνάντησε την άρνηση από τους αρμοδίους, παρόλο που τόνισε ότι για το ζήτημα ευθύνεται το ΚΕΠΑ.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση - καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά:
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την ανάλγητη απόλυση μίας αναπληρώτριας εκπαιδευτικού που υπηρετούσε σε σχολείο στη Β΄ Πειραιά (Κύθηρα), με την αιτιολογία ότι δεν προσκόμισε το πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που πιστοποιεί ότι ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα).
Η ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση έξω από τη ΔΔΕ Πειραιά την Παρασκευή 10 Νοέμβρη στις 13.30. 
Όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ, η αναπληρώτρια έχει καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του πιστοποιητικού από τις 25 Απρίλη, ενώ επιπλέον έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε.
Παρότι απευθύνθηκε στο υπουργείο Παιδείας και εξήγησε ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία), το υπουργείο ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου την απόλυσή της.
Όπως τονίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά, «πρόκειται για μια πράξη ανάλγητη και βάρβαρη! Δεν μας ξαφνιάζει βέβαια! Ανάλγητη και βάρβαρη είναι συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης, που φτάνει στο σημείο να περικόψει ακόμα και το πενιχρό βοήθημα των 300 ευρώ για την προμήθεια σχολικών ειδών από άπορες οικογένειες».
Στην κινητοποίηση καλούν επίσης και οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά, μέλη της ΟΓΕ (Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας, Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Η Στοργή του Παιδιού», Κορυδαλλού, Περάματος «Εστία της Γυναίκας», Σαλαμίνας), καταδικάζοντας την απάνθρωπη και βάρβαρη πράξη της απόλυσης αναπληρώτριας εκπαιδευτικού.
Η ΕΛΜΕ απαιτεί την ανάκληση της απόλυσης, την επιστροφή της αναπληρώτριας στη θέση της και την προσμέτρηση όλης της υπηρεσίας της από την ημέρα που διορίστηκε χωρίς καμιά διακοπή.
«Πρόκειται για ενέργεια ανάλγητη, απάνθρωπη βάρβαρη! Πρόκειται για αίσχος!» επισημαίνει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», απαιτώντας «να γυρίσει εδώ και τώρα η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στη δουλειά».
 
Top