Το ποσό των 130 έως και 260 εκατομμυρίων ευρώ αναζητά το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διασωθούν επιδόματα που 
δίνονται σε τρίτεκνους και πολύτεκνους καθώς βάσει του επικαιροποιημένου μνημονίου η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για νέο, ενοποιημένο σύστημα οικογενειακών επιδομάτων με έμφαση στο πρώτο και το δεύτερο παιδί.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα η ελληνική πλευρά κατέθεσε τις προτάσεις της.

Αυτές στηρίζονται στη γενναία χρηματοδότηση των παροχών που σήμερα διατίθενται για τη στήριξη της οικογένειας μέσω εξοικονομίσεων που θα επιτευχθούν από το πρόγραμμα εξοικονόμισης δαπανών των υπουργείων.
Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που συζητήθηκε τις πρηγούμενες ημέρες στη Βουλή προβλέπεται εξοικονόμιση της τάξης των 325 ευρώ.
Το υπουργείο Εργασίας μόνο για τα οικογενειακά επιδόματα διεκδικεί τα 260 εκατ. ευρώ.
Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου στην εφημερίδα «Ακόμη και με τα μισά, 130 εκατ. ευρώ, οι παρεμβάσεις θα είναι περιορισμένες».
Οι δανειστές εκτός από την ελληνική πρόταση έχουν στα χέρια τους και την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας η οποία περιγράφει τα τέσσερα σενάρια και προτείνει ενοποίηση των παροχών και αναπροσαρμογή προς τα κάτω των εισοδηματικό κριτηρίων.
Από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν προς του δανειστές πως η έκθεση είχε βασικό στόχο την αναζήτηση τρόπων μείωσης της φτώχειας στην Ελλάδα με αποτέλεσμα οι προτάσεις της να στηρίζονται στην ενίσχυση των οικογενειών που βρίσκονται στο κατώφλι της ακραίας ένδειας ή και το έχουν ξεπεράσει, ενώ μια ολοκληρωμένη πολιτική στήριξης της οικογένειας οφείλει να λαμβάνει μέτρα για το σύνολο της κοινωνίας.
 
Top