Με κεντρικό σύνθημα «Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του» και με τη συμμετοχή πάνω από 200 εικαστικών καλλιτεχνών, διοργανώνεται φέτος για δέκατη χρονιά η έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Άνθρωποι-Χρώμα+Σίδερο».

Η έκθεση θα διαρκέσει από 13 έως 22 Οκτώβρη και θα φιλοξενηθεί στο Εργοστάσιο Καχραμάνογλου (Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι).

Την έκθεση διοργανώνουν η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Περα(Σ)Μα», το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, ο Φοιτητικός Σύλλογος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και η Λαϊκή Επιτροπή Δραπετσώνας - Κερατσινίου και φέτος έχει θέμα το «Πόλεμος-Προσφυγιά».

Στο πλαίσιό της θα υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες - συζητήσεις και εργαστήρια για παιδιά. (Αναλυτικά το πρόγραμμα στα συνημμένα)

Στο κάλεσμά τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, επιστρατεύουμε τη γνώση, το συναίσθημα, την τέχνη μας, και δημιουργούμε καλλιτεχνικό έργο, εμπνεόμενοι από την εργατική τάξη και τους αγώνες της, απευθυνόμενοι σε αυτή.

Αφουγκραζόμαστε την όξυνση της κοινωνικής κατάστασης στη χώρα μας, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, το ζήτημα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς που συνεπάγεται, και με κεντρικό θέμα της έκθεσης ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, δίνουμε το στίγμα μας.

Aντιπαλεύουμε την "αποδοχή" της φρίκης του πολέμου και διακηρύσσουμε την αλληλεγγύη στους λαούς που χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Παίρνουμε θέση και καταδικάζουμε τους άδικους πολέμους, βροντοφωνάζουμε για τους αδικοχαμένους μετανάστες του Αιγαίου, τα χιλιάδες θύματα του πολέμου, καταδικάζουμε τον εθνικισμό - φασισμό».
http://www.pireasnews.gr/
 
Top