Σκότωσε τον άνθρωπο που τον μεγάλωσε από την ημέρα που πέθανε ο πατέρας του. Το νήμα της δολοφονίας 55χρονου στη Νίκαια ξετυλίγεται. Ο δράστης ομολόγησε το κίνητρο. Το θύμα είχε προσβάλει τη μνήμη του νεκρού πατέρας του.

Έσφαξε τον άνθρωπο που τον μεγάλωσε, γιατί έκανε προσβλητικά σχόλια για την μνήμη του νεκρού πατέρα του. Ο λόγος για τον 24χρονο που συνελήφθη κατηγορούμενος για την δολοφονία του 55χρονου θείου του, το περασμένο Αύγουστο, στη Νίκαια.

Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί στις 17 Αυγούστου. Ο αδερφός του θύματος μπήκε στη διπλοκατοικία τους στη Νίκαια και αντίκρισε το 55χρονο λογιστή μέσα σε μια λίμνη αίματος. Είχε στο κορμί του 10 μαχαιριές σε πλάτη, θώρακα και λαιμό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αφού εξέτασαν προσεκτικά τους χώρους του σπιτιού διαπίστωσαν πως ο δράστης είχε σκηνοθετήσει την δήθεν έρευνα στο διαμέρισμα, αλλά και την παραβίαση στο πίσω παράθυρο.

Το λάθος του δράστη

Ωστόσο με το σκηνικό του εγκλήματος δεν «έδεναν» οι 10 μαχαιριές που είχε δεχθεί το θύμα. Παράλληλα σε ένα από τα συρτάρια του σπιτιού, βρέθηκε ένας φάκελος με 2.500 ευρώ.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, μαζί με τους ειδικούς των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να εντοπίσουν αποτυπώματα, αλλά και γενετικό υλικό του δράστη. Ύστερα από εξειδικευμένες έρευνες κατάφεραν να τα ταυτοποιήσουν. Διαπίστωσαν με έκπληξη πως ο δράστης της δολοφονίας δεν είναι άλλος από τον αγαπημένο ανιψιό του θύματος. Τον άνθρωπο, δηλαδή, που είχε μεγαλώσει ο 55χρονος, έπειτα από το τραγικό θάνατο του πατέρα του δράστη το 2004.

Ο νεαρός συνελήφθη από τους Αστυνομικούς και ομολόγησε το έγκλημα του. Στην απολογία του είπε πως: «επισκέφθηκα το θείο μου προκειμένου να του επιστρέψω κάποια χρήματα που μου είχε δανείσει. Καθίσαμε να συζητήσουμε και ξεκίνησε να κάνει προσβλητικά σχόλια για την μνήμη του νεκρού πατέρα μου, με αποτέλεσμα να θολώσω, να αρπάξω ένα μαχαίρι από την κουζίνα και να των σφάξω».
Το παρελθόν του δράστη της δολοφονίας στη Νίκαια

Όπως έγινε γνωστό ο πατέρας του δράστη, Αστυνομικός εν ενεργεία εκείνη την εποχή, είχε βρεθεί νεκρός και κλειδωμένος στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του στην περιοχή των Πετραλώνων.

Ο θάνατος του αστυνομικού είχε αποδοθεί σε συμμορία ληστών που είχαν επιχειρήσει να τον ληστέψουν, αλλά αντιστάθηκε και τον σκότωσαν. Ο πατέρας του δράστη, το μοιραίο βράδυ ήταν εκτός υπηρεσίας.

Έκτοτε την ανατροφή του παιδιού του αδικοχαμένου αστυνομικού είχε αναλάβει ο αδερφός του, εν προκειμένω ο θείος του 24χρονου, οποίος τελικά βρήκε το θάνατο από το χέρι του ανθρώπου που φρόντιζε.

Πηγή: www.newsit.gr
 
Top