Ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου που βυθίστηκε στον Σαρωνικό Κόλπο συνελήφθησαν και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος.


Το μικρό δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» βυθίστηκε στις 2:45 τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ ήταν αγκυροβολημένο, νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, στον Σαρωνικό Κόλπο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ποσότητα των καυσίμων που είχε στις δεξαμενές του το πλοίο.

Επιπλέον, δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του ναυαγίου, ενώ δεν επιβεβαιώνονται έως τώρα οι πληροφορίες για πιθανή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο από κάποιο σωλήνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στο δεξαμενόπλοιο βρίσκονταν ένας ναύτης και ο Α’ μηχανοδηγός, που περισυνελέγησαν σώοι από λάντζα και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο «Τζάνειο» νοσοκομείο όπου εξήλθαν καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο του ναυαγίου παρατηρήθηκαν πετρελαιοκηλίδες και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά έχει ζητήσει από την πλοιοκτήτρια εταιρεία να γνωστοποιήσει την ποσότητα καυσίμων που μετέφερε το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» στις δεξαμενές του και να αναθέσει σε εταιρεία αντιρρύπανσης τη διαχείριση του συμβάντος.

Για προληπτικούς λόγους, πλωτό του λιμενικού σκάφους έχει ποντίσει γύρω από το σημείο του ναυαγίου φράγμα αντιρρύπανσης.
 
Top