Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά στην προσπάθειά του να επιταχύνει τις διαδικασίες προκειμένου η πόλη του Πειραιά να αποκτήσει σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο, ύστερα μάλιστα και από τη δέσμευση του Δήμου Πειραιά (με τις υπ΄ αριθμ. 838 και 839/19.12.2016 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου) να αναλάβει την υποχρέωση της απαιτούμενης τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου και τη μετατροπή των χρήσεων γης από «Δημαρχιακό» σε «Δικαστικό Μέγαρο», καθώς και την έκφραση της πολιτικής του βούλησης για την παραχώρηση του κτιρίου της πρώην «Ραλλείου Σχολής» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (ΤΑΧΔΙΚ) για 49 έτη, αλλά και με τη θετική αντιμετώπιση του θέματος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την ένταξη στον προϋπολογισμό του έτους 2017 του ΤΑΧΔΙΚ, κονδυλίων, και την ανάληψη της υλοποίησης των οικοδομικών εργασιών από την εταιρεία του Δημοσίου «ΚΤΥΠ Α.Ε.», ανέθεσε τον Μάρτιο του 2017 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τη σύνταξη Μελέτης Στατικής Επάρκειας του κτιρίου της πρώην «Ραλλείου Σχολής».

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ενημερώθηκε στις 30/05/2017 από τον επιβλέποντα καθηγητή του Ε.Μ.Π. κ. Κων/νο Σπυράκο για την θετική πορεία των εργασιών στο κτίριο της πρώην «Ραλλείου Σχολής», θέτοντας ως χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της Μελέτης Στατικής Επάρκειας τον μήνα Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Επίσης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά απευθύνθηκε στους Φορείς της πόλης του Πειραιά, αλλά και σε Ιδρύματα με το αίτημα της οικονομικής αρωγής προκειμένου να συγκεντρωθεί το αναγκαίο κονδύλι για τις απαιτούμενες εργασίες και ήδη υπάρχει ευρεία ανταπόκριση.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά θα συνεχίσει με υπευθυνότητα και συνέπεια την προσπάθειά του για να αποκτήσει η πόλη μας κατάλληλο κτίριο για την απονομή της Δικαιοσύνης, έχοντας ως γνώμονα πάντα την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των Δικηγόρων Πειραιά, όλων των Φορέων της πόλης αλλά και του συνόλου της Πειραϊκής κοινωνίας», αναφέρει ο πρόεδρος κ. Σταματογιάννης.
 
Top