Τρία σημαντικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά εγκρίθηκαν κατά τη χθεσινή (15/6) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Οι προγραμματικές συμβάσεις αφορούν: (α) στην αναβάθμιση του κλειστού συγκροτήματος γυμναστηρίων Π. Σαλπέας στο Δήμο Πειραιώς με προϋπολογισμό 963 χιλ.€, (β) στην αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου καλαθοσφαίρισης στα Καμίνια (Υμηττού & Μουτσοπούλου) του Δήμου Πειραιώς με προϋπολογισμό 716 χιλ. € και (γ) στην ανάπλαση του  Ιστορικού Κέντρου της Νίκαιας προϋπολογισμού 200 χιλ. €.
Τα δύο κλειστά συγκροτήματα γυμναστηρίων, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης κατασκευάστηκαν  τη δεκαετία του ’80 και έκτοτε δεν είχαν τύχει καμιάς συστηματικής και ολοκληρωμένης αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού προκειμένου να καταστούν λειτουργικά και ασφαλή για αθλητές, προπονητές και φιλάθλους. Οι εργασίες που θα γίνουν θα αναβαθμίσουν εκ βάθρων τις εγκαταστάσεις και τους αγωνιστικούς χώρους, προσφέροντας έτσι τις σύγχρονες και λειτουργικές αθλητικές υποδομές που  έχει απόλυτη ανάγκη ο Δήμος Πειραιά. Τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση των υφισταμένων και την κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών.
Ως προς την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Νίκαιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης υπογράμμισε τη σημασία της παρέμβασης στην ιστορική αυτή περιοχή, στην οποία διατηρούνται ζωντανά τα υλικά ίχνη και η συλλογική μνήμη τόσο από την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής και της προσφυγιάς, όσο και από το Μπόκο των Γερμανών το’44. Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής αυτής, με πεζοδρόμους, φυτεύσεις, σύγχρονο φωτισμό θα συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία, προβολή και ανάδειξη ενός ιστορικού τόπου που και σήμερα διατηρεί πολλαπλώς την επικαιρότητα και τη σημασία του.

http://www.pireasnews.gr/
 
Top