Ενταση επικράτησε νωρίτερα έξω από τη Βουλή όταν ομάδα εργαζομένων στους ΟΤΑ επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αίτημα την μονιμοποίηση τους και άνδρες των ΜΑΤ τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, 
Ενταση είχε σημειωθεί και λίγη ώρα πριν, κατά την διάρκεια της πορείας όταν έλαβαν χώρα μικρής έκτασης επεισόδια έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος. 
Εργαζόμενοι έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια στην είσοδο του υπουργείου ενώ όταν έφτασε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, αποδοκιμάστηκε από τους συγκεντρωμένους.
H ΚΕΔΕ με ανακοίνωση της απαντά πως τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Εσωτερικών ήταν στημένα.
Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: 
«Οι τρείς τέσσερεις  γνωστοί άγνωστοι «επαγγελματίες» προβοκάτορες που είχαν εισχωρήσει στο πλήθος των εργαζομένων στους ΟΤΑ που διαδήλωνε έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών έκαναν "καλά τη δουλειά τους".
Πρώτα επιτέθηκαν στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη που είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, στη συνέχεια με τα επεισόδια που προκάλεσαν έδωσαν "άλλοθι" στον Υπουργό Π. Σκουρλέτη να μην προσέλθει έγκαιρα στη συνάντηση που ο ίδιος όρισε, προφασιζόμενος λόγους ασφαλείας.
Το συμφέρον των εργαζομένων δεν το υπηρετούν οι ελάχιστοι τραμπούκοι. Οι «στημένες αποδοκιμασίες» σε βάρος των αιρετών της αυτοδιοίκησης έχουν ηθικούς αυτουργούς.
Αυτούς που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή παρουσία των θεσμικών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης στη συνάντησή τους με τη κυβέρνηση. Μιας κυβέρνησης που στρέφεται συνειδητά σε βάρος των εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης».
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής
Αυτή την ώρα εξακολουθούν να βρίσκονται έξω από τη Βουλή συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι των δήμων, ενώ μετά την ολιγόλεπτη ένταση που επικράτησε νωρίτερα, πλέον, επικρατεί ηρεμία.
Μάλιστα αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενημερώνει αυτήν την ώρα τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για το αίτημα των διαδηλωτών σχετικά με τη μόνιμη εργασία.
Νωρίτερα, διαδηλωτρια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο λόγω αναπνευστικού προβλήματος που προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία.
Το χρονικό των διαδηλώσεων
Δύο συγκεντρώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης με κατεύθυνση το Υπουργείο Εσωτερικών. Η μία πραγματοποιείται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο, και η άλλη από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην πλατεία Ομονοίας.
Αμφότερες κατέληξαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αποτέλεσμα να κλείνουν σταδιακά για τα οχήματα οι οδοί Αγίου Κωνσταντίνου, Σταδίου και τα γύρω στενά.
Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top