Ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός θα ζήσουν όσοι παρευρεθούν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου στο χώρο του ΤΕΙ Πειραιά, στο  5o Ποντιακό Πανοΰρ που διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού. Όπως δήλωσε στο pontos-news.gr ο πρόεδρός της Νίκος Κοπαλάς, η προσέλευση του κόσμου κατά το διήμερο αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 3.500 και 5.000 ατόμων.

Οι σύλλογοι Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», «Αργοναύται-Κομνηνοί» Καλλιθέας, Μουσικοχορευτική και Πνευματική Εστία Ποντίων και Φίλων Αιγάλεω «Ο Καύκασος» και Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα παρουσιάσουν κατά το διήμερο ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς, με τον λαογράφο-ερευνητή Γιώργο Χατζηελευθερίου να τους προλογίζει.


Το μικρό χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού θα ανοίξει την αυλαία των εκδηλώσεων το Σάββατο ενώ το μεγάλο της τμήμα θα την κλείσει την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες του pontos-news.gr το μεγάλο χορευτικό τμήμα της Ένωσης θα κάνει την είσοδό του στη σκηνή με μια ενότητα τίκ’, ενώ θα παρουσιάσει επίσης κάποιους χορούς σε διάφορες παραλλαγές. Την παράσταση για μια ακόμα φορά αναμένεται να κλέψουν οι μασκότ του Συλλόγου, Αρτέμης και Γιώργος, οι οποίοι θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων και το χορό των μαχαιριών.
 
Top