Με μπάσκετ, κολύμβηση, πινγκ -πονγκ, παραδοσιακούς χορούς και εναλλακτικές κινητικές δραστηριότητες, ξεκίνησε  το πρόγραμμα «Σχολικός Πειραι-Α-θλητισμός» την Πέμπτη 11 Μαϊου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Πλάτων» και στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοίζος». Τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με αθλητικές δραστηριότητες.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης επισκέφθηκαν τους χώρους.

«Με χαρά και ενθουσιασμό αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε δημοτικούς χώρους προκειμένου να διεξαχθεί ο «Σχολικός Πειραι-Α-θλητισμός». Η θεσμοθέτηση τέτοιων προγραμμάτων  εκτός από την ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων των παιδιών έχουν και συναισθηματικά οφέλη γιατί ενδυναμώνουν και τις κοινωνικές δεξιότητές τους. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ‘Πλάτων’ και ο Πολιτιστικός Πολυχώρος ‘Μάνος Λοϊζος’, μετατρέπονται σε χώρους συνάντησης παιδιών ανεξαρτήτως ατομικών διαφορών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της πόλης και πρόσθεσε: «Η ένταξη των Ατόμων με ειδικές ανάγκες σ’αυτό το μεικτό πρόγραμμα φυσικών δραστηριοτήτων προωθεί την κοινωνικοποίησή τους και ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους. Και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ωφελούνται γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να συνυπάρξουν με το ‘διαφορετικό’ και να συνεργαστούν. Ως Δημοτική Αρχή δεν θα σταματήσουμε να είμαστε αρωγοί σε δράσεις που προάγουν την αξία της συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας»



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης υπογράμμισε:
«Ο “Σχολικός ΠΕΙΡΑΙ-Α-ΘΛΗΤΙΣΜΟΣ” είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για να έρθουν, πιο κοντά, στον Αθλητισμό και στον Πολιτισμό μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και των Νησιών. 
Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής από το πρώτο διάστημα της θητείας της, έδωσε μεγάλο βάρος στην προβολή των ερασιτεχνικών αθλημάτων και ανέπτυξε στενή συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε αυτό έχουν συνδράμει αποφασιστικά 11 διακεκριμένοι αθλητές, εργαζόμενοι στις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά & Νήσων, που έχουν πιστοποιηθεί από τον ΣΕΓΑΣ και πραγματοποιούν στα σχολεία το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα Kids’ Athletics, το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα των εξαήμερων εκδηλώσεων “Σχολικός ΠΕΙΡΑΙ-Α-ΘΛΗΤΙΣΜΟΣ”.
Η σημερινή πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, που φιλοξενεί ο Δήμος Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη και έχουμε στόχο να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, ήταν αφιερωμένη στα παιδιά των Ειδικών Σχολείων, τα οποία συμμετείχαν σε όλα τα αθλήματα. Στόχος μας είναι τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες μέσα από τη συμμετοχή τους σε αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα να εντάσσονται στο κοινωνικό σύνολο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σ’αυτή τη διαδημοτική δράση «Σχολικός ΠΕΙΡΑΙ-Α-ΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» , συμμετέχουν 167 σχολικές μονάδες, 220 εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής και 7544 μαθητές. Την οργάνωση των  Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων επιμελήθηκε η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Πειραιά, η Δ/νση Α΄βάθμιας Εκπ/σης Πειραιά και ο Δ/ντής Λεωνίδας Νίκας, η Δ/νση Β΄θμιας Εκπ/σης Πειραιά και ο Δ/ντής Νικόλαος Μουμούρης. 
Οι δραστηριότητες υποστηρίζονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και τον Δήμο Πειραιά. Ο σχεδιασμός και ο συντονισμός του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής,  κ. Μαρία Δ. Παπαδοπούλου και κ. Ηρακλή Κέλλη. Το λογότυπο του προγράμματος έχει την υπογραφή της Ασπασίας Βουδούρη εικαστικός- καθηγήτρια 3ου ΕΠΑΛ Πειραιά.


Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τα διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα:


11& 15-19/05/2017                         
Καλλιτεχνική  Έκθεση 3ου ΕΠΑΛ Πειραιά: 
Πολιτιστικός Πολυχώρος "Μάνος Λοΐζος"
Ώρες λειτουργίας: 09.30 π.μ.-13.30 
Τετάρτη 17/05/2017              
 Συνάντηση με πρόσφυγες μαθητές
Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο "ΠΛΑΤΩΝ"
Ώρες:09.30-13.30
Πέμπτη 18/05/2017
Αγώνας επίδειξης Καλαθοσφαίρισης 
Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Κωφών - Ομάδα Επίλεκτων αθλητών Πειραιά,     
Ώρα: 11:30 π.μ. -13:00                                                     
Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο "ΠΛΑΤΩΝ"
11& 15-19/05/2017                                                        
 Έλληνες αθλητές/τριες: 
 09:30 π.μ.-13:30  
Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο "ΠΛΑΤΩΝ"
 Πρόγραμμα Γυμναστικής για όλους  «ΜΑΖΙ» με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων καθημερινά. Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο "ΠΛΑΤΩΝ"

Δ.Α.Κ. «Πλάτων»
Π. Ράλλη & Θηβών

http://www.pireasnews.gr/
 
Top