Μια μεγάλη γιορτή της Φυσικής Αγωγής των σχολείων έφτασε στη λήξη της. 167 σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης,7554 μαθητές,220 εθελοντές καθηγητές φυσικής αγωγής, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο πρόγραμμα του «Σχολικού Πειραι-α-θλητισμού» που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Πλάτων» και στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος». 

Συμπαραστάτες η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη και Πειραιά , η ΓΓΑ στα πλαίσια του "Be Active".  Οι μαθητές αναμετρήθηκαν με πολλά αθλήματα : κολύμβηση, καλαθοσφαίριση, χειροσφαίριση, πυγμαχία, επιτραπέζια αντισφαίριση, παραδοσιακούς χορούς ,γυμναστική για όλους και kids' athletics .Μια μέρα πριν από την λήξη πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας Μπάσκετ μεταξύ της Εθνικής Ομάδας Κωφών και επίλεκτης ομάδας του Ολυμπιακού υπό την καθοδήγηση των Διονύση Γαζή και Αργύρη Καμπούρη αντίστοιχα. Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη , σχολικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί της φυσικής αγωγής. 
Την τελευταία μέρα οι Ποντιακοί παραδοσιακοί χοροί αφιερωμένοι στην ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων έδωσαν το δικό τους μήνυμα στη λήξη της γιορτής. Ο «οικοδεσπότης» Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, βράβευσε τους πρωτοστάτες και συντελεστές της προσπάθειας. Πιο συγκεκριμένα, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μπακατσέλος και Χατζηπαυλίδης Λευτέρης, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους συμβούλους φυσικής αγωγής Πειραιά, Ηρακλή Κέλλη και Μαρία Παπαδοπούλου και στους διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νίκα Λεωνίδα και κ. Μουμούρη Νίκο . Αυτή η γιορτή του αθλητισμού έκλεισε με μια ευχή: Να γίνει θεσμός γιατί τα οφέλη είναι πολλαπλά τόσο για τους  μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

http://www.pireasnews.gr/
 
Top