Με κατάθεση ψυχής σε ένα συναρπαστικό ματς ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 11-9 της Βουλιαγμένης, με τη νίκη αυτή να τον κρατάει ζωντανές στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος της Α1 πόλο γυναικών. 

Οι ερυθρόλευκες, με κορυφαίες τις Μπιανκόνι και Έμολο αντέδρασαν στο πιο κρίσιμο σημείο των πλέι οφ, κρατώντας τη Βουλιαγμένη μακριά από τη νίκη που θα της έδινε με «σκούπα» το πρωτάθλημα. 

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την ερχόμενη Πέμπτη (11/9) στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Εκεί, η Βουλιαγμένη θα διεκδικήσει την τρίτη νίκη που θα της δώσει το πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει την ισοφάριση, για να κριθεί ο τίτλος σε πέμπτο παιχνίδι στον Πειραιά. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με το πόδι στο γκάζι και προηγήθηκε με 3-0, με τον ΝΟΒ να μειώνει πριν το τέλος της πρώτης περιόδου σε 3-2. 

Το μικρό προβάδισμα του Ολυμπιακού διατηρήθηκε με 4-3, όμως Έμολο και Μανωλιουδάκη έκαναν το +3 (6-3) του ημιχρόνου. Η Ιταλίδα ήταν αυτή που αύξησε τη διαφορά στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, όμως Ξενάκη και Κοντογιάννη μείωσαν ξανά σε 7-5. 

Στο τέταρτο οκτάλεπτο τα τέρματα πήραν φωτιά, με τον Ολυμπιακό να κρατάει σταθερά τα ηνία και τη Βουλιαγμένη να μειώνει στα δύο γκολ (11-9), χωρίς, όμως, να καταφέρνουν να κάνουν κάτι παραπάνω. 

Ένταση επικράτησε στα τελευταία λεπτά, με τον Χάρη Παυλίδη να αντικρίζει κόκκινη κάρτα, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να καθίσει στον πάγκο της ομάδας στον τέταρτο τελικό. 

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 1-2, 4-4. 
Ολυμπιακός (Παυλίδης): Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Έμολο 4, Μπιανκόνι 3. 
ΝΟ Βουλιαγμένης (Καμμένου): Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη 2, Πρωτοπαπά 1, Ξενάκη 3, Κοντογιάννη 1.
http://www.pireasnews.gr/2017/05/11-9.html
 
Top