Για 10η χρονιά το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου δήμων Αττικής, ανοίγει και πάλι τις πύλες του στις 17 Ιουνίου, ενώ φέτος θα φιλοξενηθεί από τον δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δύο περιόδους, α' περίοδος (17 Ιουνίου- 30 Ιουνίου) και β' περίοδος (30 Αυγούστου- 20 Σεπτέμβρη), ενώ θα ξεκινήσει από τη δημοτική ενότητα Αγ.Ι. Ρέντη και το Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» , ολοκληρώνοντας τον β' κύκλο του στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος στο φεστιβάλ επισημαίνει πως «σε πείσμα των καιρών το Διαδημοτικό Φεστιβάλ, χρησιμοποιώντας την τέχνη του θεάτρου, παρεμβαίνει δημιουργικά στις τοπικές κοινωνίες, αναδεικνύοντας την ερασιτεχνική δημιουργία και δίνει την ευκαιρία σε ολοένα και περισσότερους πολίτες της Αττικής, να παρακολουθήσουν δωρεάν θέατρο στην πόλη τους».

Σημειώνεται ότι το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου δήμων Αττικής έλαβε πιστοποίηση EFFE Label 2017-2018 από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFA), που σημαίνει τη συμπερίληψή του σε ένα ευρέως διανεμόμενο Οδηγό Φεστιβάλ (EFFE Festival Guide), στον οποίο περιλαμβάνονται όλες οι τελευταίες ειδήσεις και οι πρακτικές πληροφορίες του κάθε Φεστιβάλ. Αυτό συνεπάγεται αυξημένη προβολή, αύξηση του αριθμού των θεατών και νέες δυνατότητες δικτύωσης.

Φέτος το 10ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ σε αυτό θα συμμετέχουν οι δήμοι Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη,Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Μοσχάτου -Ταύρου, Αγίας Παρασκευής, Αγ. Δημητρίου, Περιστερίου, Αλίμου.

http://www.pireasnews.gr/
 
Top