Στη φάση των «16» σταμάτησε η διαδρομή του Ολυμπιακού στο Europa League, καθώς ηττήθηκε 4-1 από την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη και σε συνδιασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, αποκλείστηκε. 

Ο Αμπουμπακάρ (10'), ο Μπάμπελ (22', 75') και ο Τοσούν (84') τα γκολ της τουρκικής ομάδας, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 39' λόγω αποβολής του Αμπουμπακάρ. Ο Ελιουνούσι στο 31' το γκολ της ελληνικής ομάδας που είχε σε πολύ κακή βραδιά τον ιταλό τερματοφύλακα Λεάλι.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και αφέθηκε στον ρυθμό της Μπεσίκτας, η οποία εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο την αδράνεια του αντιπάλου της. 

Στο 10' ο Φορτούνης έχασε την μπάλα, ο Ταλίκα έβγαλε τη σέντρα και ο Αμπουμπακάρ αφύλαχτος μέσα στην καρδιά της περιοχής, έκανε με κεφαλιά το 1-0. Και στο 22' ο Μπάμπελ κινήθηκε έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα.

Τα πράγματα είχαν πάρει άσχημη τροπή για την ελληνική ομάδα, που έδειχνε χαμένη μέσα στο εντυπωσιακό γήπεδο της Μπεσίκτας. Όμως στο 31' ο Σισοκό μπήκε από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Ελιουνούσι με γυριστό σουτ μείωσε σε 2-1.

Αυτό το γκολ λειτούργησε σαν ξυπνητήρι για τους «ερυθρόλευκους», που με κεντρικό μοχλό τον Καμπιάσο, άρχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και να κλείνουν την τουρκική ομάδα στο μισό γήπεδο. Και ήρθε και μια ανότητη ενέργεια του Αμπουμπακάρ, να κάνει ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα για τους γηπεδούχους. 

Στο 39' ο Αφρικανός επιθετικός έριξε κουτουλιά στον Ρέτσο εκτός φάσης, οι βοηθοί του διαιτητή τον ενημέρωσαν αμέσως και ο Όλιβερ του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση, αλλά χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση.

Στο β' ημίχρονο και με παίκτη λιγότερο, η Μπεσίκτας προτίμησε να γυρίσει πίσω και υπήρχαν στιγμές που σου έδινε την εντύπωση ότι ροκανίζει τον χρόνο. Όμως η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την υπεροχή της και όταν στο 67' αποχώρησε ο Καμπιάσο, φάνηκε ότι έχασε τη δύναμή της. 

Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 75' ο Μπάμπελ βρέθηκε στην άκρη της περιοχής και σούταρε διαγώνια, η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια του Λεάλι και ουσιαστικά αυτό το γκολ έδωσε τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Στο 84' ο νεοεισελθών Τοσούν πέτυχε με πλασέ και το τέταρτο γκολ και έτσι η «παράσταση» έλαβε τέλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 39' Αμπουμπακάρ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οζιακούπ - Σεμπά, Ντα Κόστα, Ρομαό

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενιόλ Γκουνές): Φάμπρι, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Αντριάνο, Γκιονούλ, Χάτσινσον, Οζακιούπ (60' Ουισάλ), Ταλίσκα (91' Ινλέρ), Μπάμπελ, Κουαρέσμα (82' Τοσούν), Αμπουμπακάρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Καμπιάσο (68' Μάριν), Ρομαό (76' Μάρτινς), Μανθάτης (56' Σεμπά), Ελιουνούσι, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ. 


Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων:

Μπεσίκτας (Τουρκία) - Ολυμπιακός (Ελλάδα) 4-1
Σκόρερ: 10΄ Αμπουμπακάρ, 22΄ Μπάμπελ, 75΄ Μπάμπελ, 84΄ Τοσούν - 31΄ Ελιουνούσι
Α΄ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Μπεσίκτας με συνολικό σκορ 5-2 

Γκενκ (Βέλγιο) - Γάνδη (Βέλγιο) 1-1
Σκόρερ: 20΄ Καστάν - 84΄ Βεστρέτ
Α΄ αγ. 5-2: Προκρίθηκε η Γκενκ με συνολικό σκορ 6-3 

Κράσνονταρ (Ρωσία) - Θέλτα (Ισπανία) 0-2 
Σκόρερ: 52΄ Μάλο, 80΄ Ασπας
Α΄ αγ. 1-2: Προκρίθηκε η Θέλτα με συνολικό σκορ 4-1 

Αντερλεχτ (Βέλγιο) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 22:05 
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) - Ροστόφ (Ρωσία) 22:05 
Αγιαξ (Ολλανδία) - Κοπεγχάγη (Δανία) 22:05 
Γκλάντμπαχ (Γερμανία) - Σάλκε (Γερμανία) 22:05 
Ρόμα (Ιταλία) - Λιόν (Γαλλία) 22:05
Newsroom ΔΟΛ
http://www.pireasnews.gr/2017/03/blog-post_887.html
 
Top