H «ανεξέλεγκτη εξάπλωση» της Κυριακάτικης Αγοράς του Πειραιά ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά (ΕΣΠ) Νίκος Μανεσιώτης με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Σ. Θωμαδάκη. Οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τη «χαώδη κατάσταση» που επικρατεί τις Κυριακές μπροστά από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και γύρω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό και παρέδωσαν στον κ. Θωμαδάκη χαρακτηριστικές φωτογραφίες που αναδεικνύουν την έκταση του προβλήματος.

Μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο το φαινόμενο να μονιμοποιηθεί, οι έμποροι ζήτησαν την εφαρμογή των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών και την αυστηρή αστυνόμευση κάθε Κυριακή, με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας, την παρεμπόδιση παρείσδυσης παράνομων μικροπωλητών, την αποτροπή του ιδιαίτερα μεγάλου λαθρεμπορίου τσιγάρων και την προστασία του νόμιμου εμπορίου.

Οι εκπρόσωποι του ΣΔΟΕ διατύπωσαν την πρόθεσή τους για ουσιαστική βοήθεια στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ αποφασίστηκε η κοινή συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση και η πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης με όλους τους αρμόδιους φορείς, για συζήτηση και λήψη σχετικών αποφάσεων.
 
Top