«Μεγάλη μου αγάπη» με κούπες!
Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εγχώριων διοργανώσεων όλων των αθλημάτων συνεχίζεται η συλλογή τίτλων για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τα αντίστοιχα αφιερώματα της ραδιοφωνικής του εκπομπής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά. Έτσι, η «Μεγάλη μου αγάπη» φιλοξένησε σήμερα τον αρχηγό της ομάδας βόλεϊ ανδρών, Ντίμα Φιλίποφ που μίλησε για την κατάκτηση του 17ου κυπέλλου Ελλάδας και τον προπονητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Γιώργο Χριστοφοράκη που αναφέρθηκε στο 2ο συνεχόμενο αήττητο πρωτάθλημα στην Α1 Ανδρών.
Στην επίσημη ραδιοφωνική εκπομπή του συλλόγου που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα (10:30 – 12:00) μίλησε και η αρχηγός της ομάδας πόλο γυναικών, Φιλιώ Μανωλιουδάκη η οποία εξήγησε γιατί έπαιξε με σπασμένο πλευρό στον προημιτελικό με την Πάντοβα και αναφέρθηκε στην κλήρωση του Final 4 της Ευρωλίγκας.

Αποσπάσματα από τις τρεις συνεντεύξεις….

Φιλίποφ: «Όποιος φοβάται και δεν έχει πίστη τότε δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό»

«Όλη τη χρονιά προπονούμαστε κάθε ημέρα σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια  που κρίνουν τίτλους για τον Ολυμπιακό μας. Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος και όλοι μαζί, κόσμος, διοίκηση και ομάδα δίνουμε τα πάντα για να τον διατηρούμε ψηλά, εκεί όπου αξίζει να βρίσκεται».

«Το κάθε τρόπαιο που έχω κερδίσει με τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό. Σίγουρα όμως αυτό το κύπελλο για όλους μας είναι κάτι ξεχωριστό καθώς το σηκώσαμε μέσα στη Θεσσαλονίκη.  Ο ΠΑΟΚ ήθελε να παίξει  στον τελικό και να κερδίσει το κύπελλο στην πόλη του. Όμως δείξαμε στον ημιτελικό πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε. Θέλω να ευχαριστήσω  τους φιλάθλους μας που ήρθαν στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο». Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να έρθουν φίλαθλοί μας σε αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Αυτοί, λοιπόν, που βρέθηκαν στις εξέδρες,  μας έδωσαν τεράστια δύναμη και δείξαμε πως Ερασιτέχνης, ομάδες και κόσμος είμαστε «ένα» και πανηγυρίσαμε όλοι μαζί την κατάκτηση του 17ου κυπέλλου μας. Είμαστε μία ομάδα όλοι μαζί».

«Στον ημιτελικό γνωρίζαμε πως θα έχουμε μεγάλη πίεση. Ο ΠΑΟΚ είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και ουσιαστικά έπαιζε εντός έδρας. Όμως, εμείς είμαστε ένα σύνολο 14 παικτών, που όποιος και να μπει μέσα θα παίξει σαν να είναι ο βασικός. Αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο. Είδατε πως μετά τον τραυματισμό του Γιώργου (Στεφάνου) μπήκε ο Γκούζντα, ο οποίος έκανε να μη φανεί το κενό του στη συνέχεια του ημιτελικού, αλλά και στον τελικό. Πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια καθώς δεν είναι εύκολο να κληθείς να παίξεις χωρίς μεγάλο χρόνο συμμετοχής έναν τελικό και να ανταποκριθείς απολύτως στις απαιτήσεις. Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός διαθέτει βάθος πάγκου με παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να βοηθήσουν εμπράκτως στις πιο δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες».

«Για ακόμη μία χρονιά είμαστε μία οικογένεια. Είμαστε φίλοι και μέσα στο γήπεδο και εκτός γηπέδου. Αυτή είναι μία πολύ σημαντική παράμετρος που θα πρέπει να την γνωρίζει ο κόσμος μας. Θέλω να σταθώ λίγο περισσότερο στον Γιώργο Στεφάνου. Από το Γιώργο και γενικότερα αυτή τη γενιά αθλητών εγώ έμαθα βόλεϊ. Ο Γιώργος αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό βόλεϊ. Δεν έχω ξαναδεί παίκτη με τη δική του ηρεμία κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αυτή την ηρεμία τη μεταδίδει στην ομάδα μας».

«Όταν αγωνίζεσαι σε έναν τελικό δεν σκέφτεσαι την κόπωση. Είναι ένας τελικός και διεκδικείς ένα τρόπαιο. Αυτό είναι το μόνο που έχεις στο μυαλό σου. Όσο και εάν υπάρχει καταπόνηση από έναν δύσκολο ημιτελικό, σκέφτεσαι το εξής: «Δώστα όλα». Ευτυχώς τώρα έχουμε τρεις ημέρες ρεπό για να ξεκουραστούμε (γελά)».

«Όχι δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο του τέταρτου σετ πως ο τελικός θα πάει στο τάι μπρέικ. Όποιος φοβάται και δεν έχει πίστη τότε δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πιστεύω πως μέχρι τώρα τα πηγαίνουμε καλά. Όμως, η χρονιά μόλις τώρα ξεκινά καθώς έχουμε μπροστά μας τον βασικότερο στόχο μας που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας. Όπως είπα έχουμε την ομοιογένεια, το ρόστερ, τις δυνατότητες, τη στήριξη της διοίκησης και του κόσμου μας, έχουμε τα πάντα δηλαδή για να επιστρέψουμε στην κορυφή της Volleyleague. Είμαστε μία ομάδα για μεγάλα πράγματα».

Γιώργος Χριστοφοράκης: «Ημουν σίγουρος για την ποιότητα της ομάδας μας»«Όπως εξελίχθηκαν τα αποτελέσματα το πρωτάθλημα ήρθε πριν τον αγώνα με τον Ηρακλή, ο οποίος φάνηκε να ρίχνει λευκή πετσέτα και δεν κατέβασε τον καλό του ξένο που έπαιξε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ετσι, ήταν πιο εύκολο το έργο μας, να κατακτήσουμε δηλαδή αήττητοι και το εφετινό πρωτάθλημα. Τον τίτλο όπως γνωρίζουν όλοι, τον είχαμε κατακτήσει μετά από την ήττα του Ηρακλή από τον Πεύκη την προηγούμενη αγωνιστική».

«Είμαι ευχαριστημένος και πολύ ευτυχισμένος που έχω αυτή την ομάδα με αυτούς τους αθλητές. Εχουμε δύο  καταξιωμένους διεθνείς, τον Τάσο Ρηνιώτη και τον Κώστα Παπαγεωργίου. Θέλω να τονίσω πως εκτός από σπουδαίοι αθλητές είναι και καταπληκτικοί άνθρωποι. Επίσης διαθέτουμε δύο μεγάλα ταλέντα τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τον Γιώργο Σταματούρο που αποτελούν τη βάση για το μέλλον. Πιστεύω πως θα διευρύνουμε το σερί των τίτλων και  στην επιτραπέζια αντισφαίριση».

«Ημουν σίγουρος για την ποιότητα της ομάδας και τις ικανότητες των παικτών. Γι’ αυτό πήρα το ρίσκο και δεν φέραμε τον ξένο στον πρώτο γύρο. Πίστευα στις δυνάμεις των δικών μας παιδιών και ειδικότερα στη βελτίωση των νεαρότερων. Εάν προσέξετε, έβαζα τον 16χρονο Σγουρόπουλο πάντα πρώτο παιχνίδι, καθώς έχει τεράστιες δυνατότητες».

«Το βασικό μας πρόβλημα είναι η αίθουσα προπονήσεων. Προπονούμαστε στο 3ο Λύκειο Πειραιά. Εχουμε, βεβαίως, περισσότερες ώρες προπονήσεων που φάνηκε στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα που γίνονται στη διάρκεια της χρονιάς, όπου από τα 8χρονα έως τους έφηβους τα παιδιά μας πήραν μετάλλια. Όμως, το πρόβλημα υφίσταται καθώς πηγαινοφέρνουμε τα τραπέζια. Τα στήνουμε και το απόγευμα τα ξεστήνουμε. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια είναι μεγάλη που αποτυπώνεται μέσα από τους τίτλους και τις διακρίσεις. Όμως μπορούμε ακόμη περισσότερα εάν είχαμε δική μας αίθουσα προπονήσεων. Ολοι οι βασικοί μας αντίπαλοι, το Πέρα, τα Ταταύλα, ο Ταύρος έχουν δικές τους ιδιόκτητες εγκαταστάσεις».

«Μετά από κάθε επιτυχία ευχαριστώ τον πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη και τη Διοίκηση του συλλόγου γιατί το αξίζουν πραγματικά. Ο,τι ζητήσουμε το έχουμε. Κι εφέτος η χρονιά κύλησε χωρίς να προβληματιστούμε για τίποτα. Το μυαλό μας ήταν μόνο στις προπονήσεις και πουθενά αλλού».

«Ο σκοπός ο δικός μου και για τα επόμενα χρόνια είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Να διατηρήσουμε τον Ολυμπιακό πρώτο και να βγάλουμε τα δικά μας παιδιά ώστε να μην χρειαζόμαστε μεταγραφές».

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Στον αγώνα με την Πάντοβα έκανα αυτό που έλεγε η καρδιά μου»

«Στον προημιτελικό με την Πάντοβα έκανα αυτό που έλεγε η καρδιά μου. Δεν θα άφηνα ποτέ την ομάδα μου ακόμη κι εάν δεν ήταν ένα, αλλά δύο ή τρία τα σπασμένα πλευρά Εμείς είμαστε εδώ για να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να βάζουμε την ομάδα πάνω απ’ όλα. Αυτό κάνει ο κόσμος μας και αυτό κάνουμε και εμείς οι αθλητές του Ολυμπιακού».

«Όταν δέχθηκα το χτύπημα στην αρχή πονούσα. Μετά προφανώς από την ένταση και το πάθος του παιχνιδιού, την προσήλωση στον στόχο της πρόκρισης το έβγαλα από το μυαλό μου. Όταν ένιωθα πόνο, σκεφτόμουν: «Σφίξε τα δόντια και συνέχισε». Στη διάρκεια του ματς στον μόνο που ανέφερα τι είχε συμβεί ήταν στον φυσιοθεραπευτής μας. Του είπα: «μάλλον έχω σπάσει πλευρό». Μου έδωσε ένα παυσίπονο, μου έβαλε και ψυκτικό και συνέχισα. Δεν είπα τίποτε ούτε στον Θοδωρή Βλάχο, ούτε στις συμπαίκτριές μου».

«Σήμερα (Δευτέρα) θα κάνω την πρώτη βουτιά στην πισίνα, να δούμε πως θα είμαι μέσα στο νερό. Ολες τις προηγούμενες ημέρες πονούσα πολύ. Πλέον νιώθω καλύτερα. Με είδε το πρωί πάλι ο γιατρός  και θα ξεκινήσω σιγά – σιγά να κολυμπάω».

«Σαφώς και είχαμε μία δύσκολη κλήρωση καθώς θα αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικό τη Σαμπαντέλ. Όταν όμως θέλεις να επιστρέψεις στην κορυφή τότε είσαι αναγκασμένος ούτως ή άλλως να ξεπεράσεις και τον δυσκολότερο αντίπαλο. Πάντα ένα φάιναλ 4 έχει τις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως απομένουν κάτι λιγότερο από σαράντα ημέρες για να συγκεντρωθούμε και να προετοιμαστούμε για αυτό τον ημιτελικό. Είναι μία ομάδα που την ξέρουμε, όπως επίσης μας ξέρει και αυτή καλά. Θα πάμε πανέτοιμες στη Ρωσία για να τα δώσουμε όλα. Και όταν λέω όλα εννοώ το χίλια τοις εκατό».

«Θεωρητικά η καλύτερη κλήρωση για εμάς, τη Σαμπαντέλ και την Κίρισι ήταν η Ματαρό. Θεωρητικά όμως, καθώς η ισπανική ομάδα άφησε εκτός την Ούιπεστ. Πολλές φορές όταν διαλέγεις τον ευκολότερο αντίπαλο, το πληρώνεις. Επίσης, η Ματαρό δεν θα΄ χει και το άγχος του φαβορί, ενώ δεν την έχουμε δει αρκετά. Είναι μία ομάδα που πέρσι εμφανίστηκε, πήρε το Λεν Τρόφι. Οπότε, ίσως είναι καλύτερα που θα αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικά μία ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο με εμάς».

«Με μεγάλη έκπληξη και με τεράστια ευχαρίστηση δέχθηκα - την Κυριακή- τόσες πολλές ευχές γενεθλίων από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Θέλω από καρδιάς να τους ευχαριστήσω όλους πάρα πολύ».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (10:30 – 12:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας 20 Μαρτίου 2017.
http://www.pireasnews.gr/2017/03/blog-post_530.html
 
Top