Ο Ολυμπιακός έβαλε σε μπελάδες τον ίδιο του τον εαυτό αφού ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Γαλατάσαραϊ με 73-8. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ήταν τραγικά άστοχοι πίσω από τη γραμμή των 6.75, έπαιξαν εγωιστικά στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και φυσικά το πλήρωσαν αφού ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ έκανε ό,τι ήθελε (18π.) . Ο Ολυμπιακός πλέον δύσκολα μπορεί να βρει θέση στην πρώτη δυάδα ενώ η Φενέρμπαχτσε τον ακολουθεί με μία ήττα διαφορά (ουσιαστικά δύο γιατί η ισοβαθμία είναι με τους Πειραιώτες). Οι Τούρκοι τον τελευταίο μήνα μετά την Μπαρτσελόνα (εκτός) και τη Ρεάλ (εντός) πέτυχαν μία ακόμη σπουδαία νίκη.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός στο ξεκίνημα και κυρίως κεφάτος στην άμυνα. Η Γαλατάσαραϊ με εξαίρεση τη δημιουργία του Σινάν Γκιουλέρ δεν είχε την παραμικρή λύση σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους». Ο Γιώργος Πρίντεζης δε σταματιόταν (10π.), ο Σπανούλης μοίραζε έτοιμα καλάθια και η διαφορά πήγε γρήγορα σε διψήφιο επίπεδο πόντων (22-11, 7’).

Η δεύτερη περίοδος είχε παρόμοια εικόνα με την πρώτη. Οι Πειραιώτες έτρεχαν στην επίθεση σκοράροντας εύκολα καλάθια (κακές επιστροφές η Γαλατά) και στην άλλη πλευρά ο Άλεξ Τάιους σκόραρε όποτε μπορούσε να καρφώσει (34-19, 13’). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειχναν απόλυτη σοβαρότητα, προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα και πλουραλισμό στην επίθεση. Παρά τις αλλαγές του Έλληνα τεχνικού, ο ρυθμός δεν έπεφτε και η διαφορά παγιώθηκε γύρω από τους 16 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι στην τρίτη περίοδο κατάφεραν να εκμεταλλευτούν κάποια λάθη και την αστοχία των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου και με καλάθι του Κοκσάλ μείωσαν σε 54-46 (27’). Ο Ολυμπιακός ήταν φανερά εκτός ρυθμού την ώρα που οι Τούρκοι κάθε δευτερόλεπτο που πέρναγε αποκτούσαν αυτοπεποίθηση και ο Όστιν Ντέι ισοφάρισε στους 57 πόντους (29’).

Στην τελευταία περίοδο τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον Ολυμπιακό. Μίτσοφ και Ντέι είχαν βρει ρυθμό και σπάνια αστοχούσαν ενώ από την άλλη πλευρά οι Πειραιώτες επέμεναν σε προσωπικές εγωιστικές ενέργειες και σε άστοχα τρίποντα (66-68, 36’). Το τρίποντο του Έρικ Γκριν (69-68) ήταν απλά μία έκλαμψη αφού ακολούθησε 8-0 σερί με 2/2 τρίποντα του Μίτσοφ (69-76) και ουσιαστικά έληξε το ματς.
Τα δεκάλεπτα: 27-14, 48-35, 59-57, 73-80
http://www.pireasnews.gr/2017/03/71-80.html
 
Top