Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη Μάνης, για τα 196 χρόνια από την κήρυξη  της Επανάστασης του 1821. 

Ο κ. Μώραλης, ο οποίος συνοδευόταν από την οικογένειά του,  παρευρέθηκε στην καθιερωμένη Δοξολογία και στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αρεόπολη. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι, εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, στο Μνημείο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε : «Βρεθήκαμε γι΄ ακόμα μια χρονιά στην Αρεόπολη της Μάνης, προκειμένου να παρευρεθούμε στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου, καθώς φέτος συμπληρώνονται 196 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821. Θεωρώ πως είναι χρέος μας να τιμούμε -με την παρουσία μας και με την κατάθεση στεφάνου- τους ήρωες που πολέμησαν με θάρρος και αυταπάρνηση, για τα ιδανικά που διαχρονικά πρεσβεύει η πατρίδα μας. Σε μια εποχή που οι αξίες -κοινωνικές, ηθικές αλλά και πολιτικές- αποτελούν ζητούμενο για την ευημερία και την πρόοδο της χώρας,  πιστεύω πως οφείλουμε να αποδίδουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στη μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν κι έδωσαν τη ζωή τους, προκειμένου να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα, το αγαθό της ελευθερίας». 
 
Top