Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοτάξιο του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 20 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Athens Ledra», δίνοντας συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα με τον οποίο διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και παλεύουν για το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε στο συγκεκριμένο χώρο καθώς κατασκευάστρια εταιρεία του έργου είναι ο όμιλος «J&P ΑΒΑΞ», συνιδιοκτήτες του οποίου είναι οι ιδιοκτήτες του «Athens Ledra» (οικογένεια Παρασκευαΐδη).

Οι εργαζόμενοι του «Athens Ledra» έφτασαν στο εργοτάξιο με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, έχοντας στο πλευρό τους το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, και τον Νίκο Ξουράφη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση είναι, «Της "J&P" τα κέρδη πετάξανε ψηλά και οι εργαζόμενοι στο "Ledra" απλήρωτοι χωρίς δουλειά», «Μας έχουν απλήρωτους και αυτοί τα οικονομάνε, εμείς τις κατακτήσεις μας δεν τις παρατάμε» και «Ρεκόρ στον τουρισμό με απλήρωτη εργασία, οι ξενοδόχοι κλείνουν τα ξενοδοχεία». Κατά την παραμονή τους στο εργοτάξιο επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε εκπρόσωπο της «J&P», ενώ μίλησαν στους εργαζόμενους του εργοταξίου για τον πολύμηνο αγώνα που δίνουν.

Όπως έχει καταγγείλει το σωματείο οι εργοδότες έχουν αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους εδώ και έναν περίπου χρόνο. Όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να παίζουν τα επιχειρηματικά τους παιχνίδια στις πλάτες τους, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί «να τους ταΐζει με κρατικό χρήμα για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που διατηρούν». Για το λόγο αυτό, έχουν αποφασίσει να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα δράσης τους παρεμβάσεις σε επιχειρήσεις στις οποίες δραστηριοποιούνται οι εργοδότες τους.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 22 Φλεβάρη με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Intercontinental», που βρίσκεται στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο από το «Athens Ledra» και στο οποίο ο ιδιοκτήτης του τελευταίου έχει επίσης μετοχές.

Επίσης, την Τετάρτη 1 Μάρτη παραστάσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «J&P ΑΒΑΞ» και στην πρεσβεία της Κύπρου, καθώς η Κύπρος είναι η χώρα καταγωγής και διαμονής της οικογένειας των ιδιοκτητών. 

Παράδοση τροφίμων από το ΠΑΜΕ

Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης των εργαζομένων του «Athens Ledra» στον Πειραιά, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ παρέδωσε στο χώρο του ξενοδοχείου 200 κοτόπουλα στους εργαζόμενους του «Ledra», εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα τους.
902.gr
 
Top