Τη δυσαρέσκειά του για το «πάγωμα» της δημιουργίας του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ).

Αναφέρθηκε στους πολύ αργούς ρυθμούς που επικρατούν και, παρά το γεγονός ότι έχουν συμφωνήσει με τρεις κυβερνήσεις διαδοχικά και με τους αντίστοιχους υπουργούς να κατασκευαστεί το νέο δικαστικό μέγαρο στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής στην πλατεία Κοραή, η υπόθεση δεν προχωρά. 

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΔΣΠ είπε ότι «τον τελευταίο χρόνο δεν κάναμε τα βήματα που θέλαμε σε σχέση με τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου, παρότι όλη η πόλη -ανεξάρτητα αν κάποιοι έχουν διατυπώσει διαφορετικές απόψεις- επιθυμεί να γίνει αυτό στο κτίριο της πρώην Ραλλείου».

Ανέφερε ότι ο δήμος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, η Περιφέρεια, οι βουλευτές, οι περισσότεροι δικηγόροι και όλη η πόλη θα συνεχίσουν να επιμένουν, ασχέτως αν όλοι αναγνωρίζουν ότι το σημείο δεν είναι το καταλληλότερο.

Είναι το μοναδικό όμως που μπορούσε, όπως εξήγησε, ο δήμος να προσφέρει για να αποτρέψει τη φυγή των δικαστηρίων από τον Πειραιά. 

Εκανε γνωστό ότι πριν από 10 ημέρες συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και επαναβεβαιώθηκε για «15η φορά» η πρόθεση, ενώ χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο» για ένα έργο τέτοιας σημασίας να χρειάζεται να γίνει «έρανος» για να βρεθούν 50.000 ευρώ ώστε να αποδειχτεί η στατική επάρκεια του κτιρίου ή όχι. 
 
Top