"Η παρουσία και η δράση του φασισμού στις λαϊκές γειτονιές της Β΄ Πειραιά δεν είναι πρωτόγνωρη. Από τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους μετανάστες, στα μέλη του ΚΚΕ, μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού είναι πλέον γνωστό. Η οργανωμένη πολιτεία, οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν όχι απλά να καταδικάσουν αλλά να παρέμβουν αποφασιστικά".

Aυτό τονίζει με σημερινή δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, με αφορμή τη σημερινή ένταση που προκλήθηκε σε δημοτικό σχολείο του Περάματος από ομάδα περίπου 20 ατόμων της Χρυσής Αυγής με αφορμή την απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

"Στο Ικόνιο της προσφυγιάς, του κοινωνικού αποκλεισμού, των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό το παρακράτος. Η ομαλή ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων δεν συνιστά κίνδυνο. Κίνδυνος είναι τα γκέτο και ο αποκλεισμός." αναφέρει ο Γιώργος Γαβρίλης και προσθέτει: "Η σημασία και η αναγκαιότητα της ένταξης των μικρών παιδιών σ’ ένα οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης είναι προφανής. Η υπόδικη ΧΑ αναζητά μέσα από τις παρακρατικού τύπου παρεμβάσεις της, να συγκροτήσει ακροατήρια, να επιβάλλει τον φόβο και την σιωπή στη δράση των ταγμάτων εφόδου. Η απάντηση του δημοκρατικού λαού παραμένει ιστορικά σταθερή: Δεν θα περάσει ο φασισμός".

http://www.pireasnews.gr/
 
Top