Την Πέμπτη 12/1, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς κ. Γιάννης Φραγκούλης συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Συμαίων «ο Πανορμίτης» (πρόεδρος κ. Δέσποινα Αγγελίδη  Μαρκαντέ, κ. Μιχάλης Μιχαλούτσος, κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος) και κατοίκους της Κάσου (πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κάσου κ. Νικολέτα Σοφίλλα και κ. Φούλα Σοφίλλα), πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμπατριώτη μας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.

Εκτός από την ενημέρωση στα τρέχοντα θέματα της παροικίας και στα προβλήματα των νησιών μας, που επηρεάζουν άμεσα τους απανταχού συμπατριώτες, έγινε μια ιδιαίτερη συζήτηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας και στην διαφαινόμενη βέλτιστη λύση με συνδυασμό γραμμών «κορμού», που θα συνδέουν τον Πειραιά με Κρήτη και Ρόδο και στη συνέχεια με τοπικές γραμμές, άμεσης κατά το δυνατό ανταπόκρισης, προς τα λοιπά νησιά της Δωδεκανήσου.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος κ. Δέσποινα Αγγελίδη  Μαρκαντέ  αναφέρθηκε στο θέμα κατασκευής ΙΝ αφιερωμένου στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη,  σε χώρο του λιμένα Πειραιά, ο οποίος θα λειτουργεί με ευθύνη του Συλλόγου Συμαίων και η όλη δαπάνη καλύπτεται από δωρεά συμπατριώτη. Ο κ. Σαντορινιός, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με εμπλεκόμενους φορείς, δήλωσε την βούλησή του να συμβάλει στην ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του όλου έργου.

Ακολούθησε η πρόεδρος κ. Νικολέτα Σοφίλλα, που αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ελέγχου στατικότητας του κτηρίου, στο οποίο στεγάζεται το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις Κάσου. Με δεδομένο, ότι η πραγματοποίηση ελέγχου του κτηρίου έχει καθυστερήσει υπερβολικά, μετά από νέα τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Σαντορινιού με αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι έχει αποφασιστεί να μεταβεί στην Κάσο αρμόδιος μηχανικός σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μετά τη συνάντηση, υπήρξε μια αίσθηση ικανοποίησης από όλους τους παρευρισκόμενους και κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια.



Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ
 
Top