Έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αλβάρο Ραφαέλ Γκονζάλες ή, πιο απλά, «Τάτα», αποκαλύπτουν ιταλικά ΜΜΕ! 

Οι «ερυθρόλευκοι», σύμφωνα με όσα γράφουν στη γειτονική χώρα, θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι ο 32χρονος δεν υπολογίζεται από τη Λάτσιο και να τον κάνουν δικό τους, προσθέτοντας μια πολύ σημαντική λύση στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο «Τάτα», που -για όσους δεν το θυμούνται- είναι διεθνής με την ομάδα της εθνικής Ουρουγουάης (66 συμ.) αγωνίζεται ως δανεικός από τους Ρωμαίους στην Άτλας, αλλά «ψάχνεται» να φύγει οριστικά από τους «λατσιάλι», την ώρα που η Μεξικανοί δεν δείχνουν ιδιαίτερη… κάψα να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του παίκτη. 

Να σημειώσουμε πως ο Γκονζάλες έχει ιταλικό διαβατήριο (άρα λογίζεται ως κοινοτικός) και αγωνίζεται στο κέντρο, ενώ το 2011, αφότου συμπλήρωσε έναν χρόνο παρουσίας στη Λάτσιο, έφτασε να κοστολογείται στο ''transfermarkt'' μέχρι και με 10 εκατομμύρια ευρώ! 

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της γενέτειράς του (Μοντεβιδέο), Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ, στην οποία και αγωνίστηκε από το 2003 ως το 2007. Μετά από 54 ματς και 5 γκολ, μετακόμισε στην Αργεντινή για χάρη της μεγάλης Μπόκα Τζούνιορς, τη φανέλα της οποίας φόρεσε 33 φορές (1 γκολ). Επέστρεψε στην πατρίδα του για έναν χρόνο, προκειμένου να παίξει στη Νασιονάλ, για να έρθει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, με τη Λάτσιο να δαπανά σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ το 2010, φέρνοντάς τον στη Ρώμη. Εκεί, έγινε αμέσως βασικός και αναντικατάστατος, «μετρώντας» 113 συμμετοχές και 4 τέρματα! Πέρυσι, δόθηκε δανεικός στην Τορίνο και φέτος, όπως προείπαμε, στην Άτλας. 

Ήταν μέλος της Ουρουγουάης που κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα του 2011 και αγωνίστηκε, μάλιστα, στον τελικό απέναντι στην Παραγουάη, ενώ ταξίδεψε και στη Βραζιλία, για το Μουντιάλ του 2014, παίζοντας στο εναρκτήριο ματς με την Κόστα Ρίκα. 
http://www.pireasnews.gr/2017/01/blog-post_570.html
 
Top