Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έκανε δήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και για την προσφυγική κρίση και τα αποτελέσματα που έχει στην κοινωνία. Εκείνος δήλωσε:

«Συμπληρώνονται 3 χρόνια από το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, οπότε ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ήταν η τραγική κορύφωση μιας σειράς δολοφονικών επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και αλλού σε αντιφασίστες, μετανάστες και στέκια πολιτικών χώρων. Η καταδίκη των νεοναζιστών ως ιδεολογία και πρακτική είναι αυτονόητη. Δυστυχώς, όμως, 3 χρόνια μετά οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας παραμένουν ατιμώρητοι και κυκλοφορούν ελεύθεροι καθώς η δικαστική διαδικασία βραδυπορεί δίνοντας την αίσθηση της ατιμωρησίας.

Σε μια περίοδο, που τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και την ιστορική μνήμη, που χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας ως αποτέλεσμα της πολιτικής της «Ευρώπης Φρουρίου», με την προσφυγική κρίση να θέτει σε δοκιμασία την αλληλεγγύη, επιτρέποντας στο ρατσισμό και στη ξενοφοβία να διαχέονται μέσα στη κοινωνία, οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται το φασισμό, που παλεύει και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο».
http://www.pireasnews.gr/
 
Top