Η παρουσίαση του προγράμματος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την περίοδο 2016-2017, πραγματοποιήθηκε  στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκος Διαμαντής, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου το οποίο περιλαμβάνει παραστάσεις υψηλού επιπέδου, ενώ προχώρησε και σε απολογισμό για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την περίοδο 2015-2016. 

Στην  παρουσίαση, παραβρέθηκαν ηθοποιοί και συντελεστές των παραστάσεων, ενώ τον λόγο πήραν σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου όπως είναι η κυρία Λήδα Πρωτοψάλτη, ο κ. Γιάννης Χουβαρδάς, ο κ. Γιάννης Κακλέας, ο κ. Γιάννης Στάνκογλου κ.α.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Σήμερα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Διαμαντής,  παρουσίασε το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για το 2016-2017, παρουσία πολλών σημαντικών καλλιτεχνών. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός, ότι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ξαναμπήκε στον χάρτη των μεγάλων θεάτρων της χώρας, μετά από πολλά χρόνια που παρέμενε κλειστό λόγω της ανακατασκευής του το 2013.
Πρόκειται για ένα αξιόλογο πρόγραμμα, το οποίο θέτει ψηλά τον πήχη στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας. Πετύχαμε το τρίπτυχο πολιτισμού, εκπαίδευσης και κοινωνίας, που ήταν ο στόχος μας με ποιοτικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου,  με εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία μας μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι επισκέφθηκαν το Δημοτικό Θέατρο χιλιάδες παιδιά,  τα οποία γνώρισαν το θέατρο και την ιστορία του. Επίσης το Δημοτικό Θέατρο άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε με τη δράση «Πάμε Πειραιά-Πάμε Δημοτικό Θέατρο», για ένα 15νθήμερο τους φορείς της πόλης οι οποίοι παρουσίασαν τη δουλειά τους. 
Ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος είναι ότι πετύχαμε την αναβάθμιση του θεάτρου παράλληλα με μια σημαντική οικονομική εξυγίανση. Μειώσαμε κατά πολύ τα λειτουργικά κόστη του Δημοτικού Θεάτρου. Είναι άλλωστε γνωστό, πως τέτοιου είδους θέατρα αν δεν επιδοτηθούν από το κράτος, δεν μπορούν να είναι βιώσιμα ως αυτοχρηματοδοτούμενα. Πετύχαμε λοιπόν τους δύο αυτούς άξονες και προχωράμε δυναμικά με καλύτερες παραστάσεις.
Καλούμε  όλους τους Αθηναίους και τους κατοίκους της Αττικής να επισκεφθούν το Δημοτικό Θέατρο και να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εμπειρία.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη, για την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Από τον Δήμο η χρηματοδότηση θα είναι 500.000 ευρώ και από την Περιφέρεια 250.000 ευρώ ανά έτος,  για τέσσερα χρόνια.
Το Δημοτικό Θέατρο είναι η ναυαρχίδα του πολιτισμού για την πόλη του Πειραιά, είναι ένα ιστορικό μνημείο και το περιεχόμενο των παραστάσεων που παρουσιάζει είναι υψηλού επιπέδου. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με τον κ. Διαμαντή και εύχομαι η περίοδος 2016-2017 να είναι ακόμα καλύτερη».

Η  Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού  κα Ειρήνη  Νταϊφά, τόνισε: 
«Μόλις τελείωσε μια τρομερά πετυχημένη Συνέντευξη Τύπου. Είδαμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για φέτος. Είμαστε στη ναυαρχίδα μας, στον Πειραιά, στο Δημοτικό μας Θέατρο, στο κόσμημα για όλη την Ελλάδα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί ήταν όλοι ανεξαιρέτως οι συντελεστές, μίλησαν όλοι με φοβερή θέρμη και με αγάπη για τον Πειραιά και το Δημοτικό μας Θέατρο. Να πω ότι είναι αρτιότατο το πρόγραμμα, το οποίο έχει θεσπίσει ο Καλλιτεχνικός μας Διευθυντής κ. Διαμαντής με τη βοήθεια πάντα βέβαια του Δημάρχου, με τη βοήθεια πάντα της κυρίας Σταυρούλας Αντωνάκου  Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν. και ελπίζω και τη δική μου. 
Επίσης, να κάνω και μια μικρή αναφορά σε κάτι το οποίο δεν ειπώθηκε, αλλά είναι εξίσου πάρα πολύ σοβαρό: το γεγονός ότι καταφέραμε και έχουμε αποκλειστικά δικαιώματα για να έχουμε απευθείας παραστάσεις από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, όπως και σε τόσα άλλα μέρη στην Ελλάδα, όπως στο Μέγαρο Μουσικής, στο Εθνικό Θέατρο,  στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μέρη. Τώρα μπήκε πλέον στον χάρτη και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και θα έχουμε τέσσερις πάρα πολύ ωραίες παραστάσεις απευθείας μεταδόσεις και σε High Definition συν μια διαδραστική. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να ομολογήσω ότι το πέτυχα με δική μου προσωπική προσπάθεια  και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και περήφανη γι΄ αυτό και χαίρομαι που εντάσσεται στο πρόγραμμά μας   αυτή η συνεργασία που έκανα με τον Antenna. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε πάρα πολύ καλά, οπότε εκτός από το κομμάτι το θεατρικό και το εικαστικό θα έχουμε πλέον και το κομμάτι το μουσικό, το οποίο είναι επίσης σοβαρό γιατί μας λείπει πάρα πολύ η μουσική παιδεία από την Ελλάδα. Οπότε πλέον αρχίζουμε στο Δημοτικό Θέατρο, ολοκληρωνόμεθα πλέον σαν Δημοτικό Θέατρο και αναπτύσσουμε και το χώρο της μουσικής. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ».            


Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κα Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

«Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι και όλοι αισθανόμαστε δέος για το Δημοτικό Θέατρο και για την ιστορία την οποία αντιπροσωπεύει. Ο στόχος της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία δυο χρόνια είναι να έχουμε κατ αρχήν ένα θέατρο βιώσιμο  και παραστάσεις οι οποίες είναι ανάλογες της ιστορικής και πολιτιστικής αξίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Έχουμε καταφέρει να εξορθολογήσουμε τα οικονομικά του θεάτρου σε μια δύσκολη εποχή  για τους δήμους και να  κάνουμε το θέατρο εξωστρεφές,  να έρχεται όλος ο κόσμος, όλων των ηλικιών να παρακολουθεί ποιοτικές παραστάσεις. Στην παρουσίαση παρεβρέθηκαν πολύ μεγάλοι ηθοποιοί  και σκηνοθέτες. Νιώθω πάρα πολύ υπερήφανη για το φετινό πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου. Ο  Ο.Π.Α.Ν.,  με την άριστη συνεργασία και με την στήριξη του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, νιώθει σίγουρος, είναι πάντα κοντά στους ανθρώπους του Δημοτικού Θεάτρου αλλά και σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους. Έρχονται πάρα πολύ ωραίες μέρες μπροστά μας, μια πολύ ωραία σεζόν, με παραστάσεις  υψηλού επιπέδου».

Στην παρουσίαση του προγράμματος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά έδωσαν, μεταξύ άλλων,  το «παρών»: Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης. Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κυρία Ειρήνη Νταιφά. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης. Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου. Ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Στέλιος Μπρατσόλης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Γκερλές, Ηλίας Σαλπέας και η κυρία Μαρία Σταθάκη. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και πλήθος ηθοποιών και σκηνοθετών.
 
Top