Οι Καντίρ Ονούρ Ντίντσερ (Milliyet) και Ονούρ Τουγκρούλ (NTV) εξηγούν στο gazzetta.gr γιατί ο «Laz Messi», όπως αποκαλούν τον Μάρκο Μαρίν... απέτυχε στην Τραμπζονσπόρ, σημειώνοντας ωστόσο πως μπορεί να επανακάμψει στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά...

Ο ερχομός του Μάρκο Μαρίν στον Ολυμπιακό όπως είναι λογικό σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των ερυθρόλευκων, καθώς αν μη τι άλλο πρόκειται για έναν μεσοεπιθετικό από το πάνω ράφι με αξιοσημείωτο βιογραφικό.

Η καριέρα του Γερμανού άσου την τελευταία τριετία διαγράφει φθίνουσα πορεία και ο δανεισμός του στον Ολυμπιακό αποτελεί μοναδική ευκαιρία προκειμένου να ανεβάσει ξανά τις μετοχές του.

Ο Μαρίν, την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Τραμπζονσπόρ, ωστόσο όπως τονίζουν ο ρεπόρτερ της Milliyet, Καντίρ Ονούρ Ντιντσέρ, αλλά και ο Ονούρ Τουγκρούλ του τηλεοπτικού σταθμού NTV, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει έχοντας παρασυρθεί από την γενικότερη μετριότητα του συλλόγου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ντίντσερ, κάνει λόγο για έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος όμως αντιμετώπισε δυσκολίες στον τουρκικό σύλλογο φτάνοντας στο σημείο τον περασμένο Απρίλιο να τεθεί εκτός ομάδας.

«Ο Μάρκο Μαρίν ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της Τραμπζονσπόρ, αλλά όπως ξέρεις ήταν με την μορφή δανεισμού στην ομάδα και υπήρχαν δυσκολίες σε ότι αφορούσε την παραμονή του.

Θα πρέπει να υπογραμμίσω πως μέχρι πρότινος δεν υπήρχε σταθερότητα στην Τραμπζονσπόρ. Ο πρόεδρος άλλαξε, η εκτελεστική επιτροπή άλλαξε, ο προπονητής άλλαξε. Έτσι ήταν δύσκολο για εκείνον να μείνει στο σύλλογο.

Όπως προείπα, δεν ήταν κακός. Συχνά ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες. Ο Μάρκο Μαρίν όμως είναι παίκτες που μπορεί να φανεί με την μπάλα στα πόδια. Οι αμυντικές επιδόσεις του είναι φτωχές. Όταν έχει την μπάλα είναι ποιοτικός, χωρίς κατοχή εξαφανίζεται.

Σκόραρε δύο γκολ και μοίρασε πέντε ασίστ με την Τραμπζονσπόρ. Δεν ήταν αρκετό, όμως και η ομάδα δεν ήταν καλή.

Ο Μαρίν δεν ήταν χαρούμενος εδώ και μάλιστα τον περασμένο Απρίλιο τέθηκε από τον προπονητή εκτός ομάδας. Ασφαλώς απογοητεύτηκε από την συγκεκριμένη απόφαση.

Δεν νομίζω πως θα λείψει από τους οπαδούς της Τραμπζονσπόρ. Ούτε ο Μαρίν, ούτε κανένας άλλος παίκτης. Εάν προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό πιστεύω θα βοηθήσει την ομάδα του στο κορυφαίο επίπεδο. Νομίζω πως δεν είναι κακή επιλογή για την ελληνική ομάδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ονούρ Τουγκρούλ, ο οποίος σημειώνει πως η κατάσταση που επικρατούσε στην Τραμπζονσπόρ δεν επέτρεψε στον πρώην παίκτης της Βέρντερ να δείξει το ταλέντο του.

«Σίγουρα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν διαθέτει ταλέντο. Εάν πραγματικά θέλει να κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό, νομίζω πως μπορεί να το πετύχει.

Είναι ένας παίκτης που έχει αίσθηση του χώρου και διορατικότητα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα τον αγαπήσει. Είναι ωραίος τύπος.

Στην Τραμπζονσπόρ ο κόσμος τον αποκαλούσε «Laz Messi». Laz ονομάζονται οι άνθρωποι που κατάγονται από την συγκεκριμένη περιοχή δηλαδή στην Τραπεζούντα, αλλά και στις γειτονικές πόλεις.

Δεν ήταν αρκετά καλός στην Τραμπζονσπόρ, αφού δεν έπαιζε συνέχεια (βασικός σε 18 ματς), όμως και η ομάδα ήταν κακή, αλλάζοντας δύο προπονητές. Σε μία σεζόν τα έζησε όλα. Δεν ήταν στους διακριθέντες της Τραμπζονσπόρ, παρόλα αυτά, ο κόσμος τον αγαπούσε.

Θεωρώ πως στον Ολυμπιακό μπορεί να βρει τον εαυτό του, εάν υπάρχει ηρεμία στην ομάδα και να ανεβάσει ξανά την απόδοση του».

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/08/blog-post_739.html
 
Top