Η Εθνική Ομάδα Νέων κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Χαλκίδας και οδηγήθηκε τελικά στην Α’ Κατηγορία. Η νίκη στον μικρό Τελικό επί της Κροατίας, όμως, άφησε... γλυκόπικρα συναισθήματα.

Ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, Βασίλης Τολιόπουλος, μίλησε στο Eurohoops.net μετά την ολοκλήρωση του Τουρνουά, επισημαίνοντας πως τα ψυχικά αποθέματα της Ελληνικής ομάδας ήταν αυτά που τους χάρισαν τη νίκη, κόντρα σε μια ομάδα, την οποία ήθελε να κερδίσει πάση θυσία!

Ο ταλαντούχος guard του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στον έξαλλο πανηγυρισμό του στο τέλος της τρίτης περιόδου (49-56, 29′), ενώ μας… προετοίμασε για ένα μέλλον γεμάτο επιτυχίες!

Η Ελλάδα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Τι ήταν αυτό που τελικά σας οδήγησε στη νίκη;

Το θράσος μας! Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι δεν είμαστε ομάδα Β’ Κατηγορίας. Το θέλαμε πολύ! Δείξαμε χαρακτήρα, δώσαμε ψυχή και το πήραμε.

Μπορεί να μην καταφέρατε να φτάσετε στον Τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο, η Ελλάδα επέστρεψε στην Α’ Κατηγορία. Σας δικαιώνει το αποτέλεσμα;

Από την πρώτη στιγμή στόχος ήταν η άνοδος. Από εκεί και πέρα το Χρυσό Μετάλλιο στη Β’ Κατηγορία δεν έχει και μεγάλη αξία. Τι Χρυσό, τι Χάλκινο… Το θέμα είναι ανέβεις. Φτάσαμε πολύ κοντά σε δύο Τελικούς και στο Παγκόσμιο πέρυσι και στο Πανευρωπαϊκό φέτος. Δεν τα καταφέραμε, αλλά αυτό δε λέει κάτι. Ελπίζω του χρόνου να το ξαναπάρει η Ελλάδα! Το ότι αν μη τι άλλο χαρίσαμε στη χώρα μας ένα μετάλλιο αυτό το καλοκαίρι έχει την δική του αξία. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι αφήσαμε έξω τους Κροάτες. Προσωπικά ήθελα πάρα πολύ να παίξουμε μαζί τους και να τους κερδίσουμε! Τα πράγματα ήρθαν έτσι όπως ήρθαν τελικά. Τώρα τέλος καλό, όλα καλά!

Σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, είχες έναν… ιδιαίτερο πανηγυρισμό. Θέλεις να μας τον σχολιάσεις;

Πιστεύω ότι ήμουν λίγο υπερβολικός. Αλλά ήταν πάνω στην στιγμή και στην ένταση του παιχνιδιού, οπότε νομίζω συγχωρούμαι! Το ζούσα πάρα πολύ έντονα το ματς. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, ότι είχα και δεν είχα. Και το πήρα πίσω από τον κόσμο! Εδώ στην Χαλκίδα με ξέρουν άλλωστε… Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα καλά και κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει την άνοδο.

Φέτος είναι η τελευταία σου χρονιά στις μικρές Εθνικές, ενώ του χρόνου σταματούν και τα υπόλοιπα παιδιά μιας φουρνιάς που έφερε αρκετές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Αυτό τι μπορεί να σημαίνει για το μέλλον της Εθνικής Ανδρών;

Το μέλλον προβλέπεται μεγάλο πιστεύω! Όλα τα παιδιά έχουν τεράστιο ταλέντο. Εύχομαι το καλύτερο για όλους τους συμπαίκτες μου! Ελπίζω όλοι μαζί να καταφέρουμε να φτάσουμε πολύ ψηλά τα επόμενα χρόνια! Θα είναι τιμή μου να είμαι ένα κομμάτι από αυτό.

 
Top