Ο τραυματισμός του Δημήτρη Σιόβα και το... βαρύ κλίμα για τον Μανουέλ Ντα Κόστα ωθούν τον Βίκτορ στην σκέψη να χρησιμοποιήσει τον Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια για στόπερ.

Είναι ακόμα νωρίς φυσικά για τις τελικές αποφάσεις του Ισπανού τεχνικού για τη ρεβάνς με την Χάποελ Μπερ Σεβά αλλά εκτός από τα... γκάζια στο Ρέντη υπάρχουν και δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα ειδικά όσον αφορά το κέντρο της άμυνας που επηρεάζουν τον σχεδιασμό της 11άδας.

Για τον Δημήτρη Σιόβα είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν θα είναι διαθέσιμος για τις 3 Αυγούστου, λόγω του τραυματισμού του, ενώ για τον εδώ και καιρό... φευγάτο, Μανουέλ Ντα Κόστα, το κλίμα έχει βαρύνει πολύ.

Το σίγουρο είναι πως μία βασική επιλογή για το κέντρο της άμυνας θα είναι ο Αλμπέρτο Μποτία.

Η άλλη μπορεί κάλλιστα να είναι ο Ντε Λα Μπέγια, με δεδομένους τους... πονοκεφάλους που έχει στο αγωνιστικό σκέλος ο Βίκτορ. Ο Ισπανός αριστερός μπακ που έχει δοκιμαστεί και ως στόπερ από τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Δεν είναι ο μόνος βέβαια, αφού εκεί έχει δοκιμάσει ακόμα και τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, που έχει παίξει στόπερ σε επίσημους αγώνες στον Ολυμπιακό. Υπάρχει φυσικά και η επιλογή του Πραξιτέλη Βούρου, που έχει παίξει και κεντρικός αμυντικός και δεξιός μπακ, ωστόσο είναι ένα θέμα το εάν σε μία τόσο κρίσιμη αναμέτρηση ο Βίκτορ θα καταλήξει στον πιτσιρικά.

Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια (εφόσον ξεκινήσει βασικός στόπερ ο Ντε Λα Μπέγια) θα πρέπει να επιστρατευθεί ο Αρτούρ Μασουακού για την μία θέση στα άκρα της ερυθρόλευκης άμυνας για να πάει ο Ντιόγο Φιγκέιρας στην άλλη πλευρά.

Υπάρχει μία αίσθηση πάντως πως ο Βίκτορ θα κάνει αλλαγές στο βασικό σχήμα αλλά και στον τρόπο προσέγγισης του αντιπάλου. Αλλαγές που μπορεί να είναι και περισσότερες από δύο και μάλιστα εκτός από την άμυνα μπορεί να αφορούν κέντρο και επίθεση.

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/07/blog-post_6811.html
 
Top