Οι δηλώσεις των 9 ερυθρόλευκων πολιστών που στελεχώνουν την Εθνική Ανδρών στο osfp.gr, για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με προορισμό το Ρίο αναχωρεί την Πέμπτη (28/7) η αποστολή της Εθνικής ομάδας πόλο που αποτελείται στην συντριπτική της πλειοψηφία από τους πολίστες του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα οι 9 «ερυθρόλευκοι» αθλητές, Βαγγέλης Δελακάς, Γιάννης Φουντούλης, Μανώλης Μυλωνάκης, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κυριάκος Ποντικέας, Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς, Γιώργος Δερβίσης και Στέφανος Γαλανόπουλος θα αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του προπονητή του Ολυμπιακού και ομοσπονδιακού τεχνικού Θοδωρή Βλάχου και του βοηθού του επίσης «ερυθρόλευκου», Δημήτρη Κραβαρίτη.

Οι αθλητές του Θρύλου πριν την αναχώρηση για το Ρίο, μίλησαν στο osfp.gr. Διαβάστε τι είπαν ενόψει της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

Δελακάς: «Χαρά, ευχαρίστηση και δίψα»

Βαγγέλης Δελακάς: «Τα συναισθήματα που επικρατούν είναι η χαρά η ευχαρίστηση και η δίψα για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή να βρίσκεται στο Ρίο και ανυπομονούμε γιατί όλοι θέλουμε να βρεθούμε στο γήπεδο, στο στάδιο και στην πισίνα και να παλέψουμε όσο μπορούμε για τα χρώματα της Εθνικής ομάδας. Είναι πάρα πολύ σπουδαίο ότι η Εθνική ομάδα αποτελείται από 9 παίκτες του Ολυμπιακού. Αυτό δείχνει το πόσο σημαντική δουλειά γίνεται και στον Ολυμπιακό και πόσο μπορεί να βοηθήσει ο Ολυμπιακός και την Εθνική ομάδα. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται στους ίδιους παίκτες και αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι και για τον προπονητή που έχει κρατήσει τον ίδιο κορμό και στις δυο ομάδες ».

Φουντούλης: «Ο Ολυμπιακός δείχνει το τεράστιο μέγεθος του»

Γιάννης Φουντούλης: «Είναι πάρα πολύ σπουδαία στιγμή, την περιμένουμε όλοι πως και πως. Είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή να εκπροσωπεί τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαι πολύ χαρούμενος που θα το κάνω. Θα προσπαθήσουμε όλοι, οι συμπαίκτες μου και εγώ με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο για τη χώρα μας. Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει με κάθε τρόπο ότι είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας, τροφοδότης σε όλα τα αθλήματα και δείχνει για μια ακόμα φορά το τεράστιο μέγεθός του»

Μουρίκης: «Συμμετέχουμε στη μεγαλύτερη γιορτή»

Κωνσταντίνος Μουρίκης: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε στη λίστα των 30 εκπροσώπων του συλλόγου μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα με τους περισσότερους αθλητές που στελεχώνουν τις Εθνικές Ομάδες. Και για τον Ολυμπιακό είναι τιμή που εκπροσωπούν οι αθλητές του την Εθνική ομάδα. Συμμετέχουμε στη μεγαλύτερη γιορτή που μπορεί να υπάρχει στον αθλητισμό. Είναι τιμή για κάθε αθλητή να λαμβάνει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα συναισθήματα είναι πάρα πολύ όμορφα το περιμένουμε πως και πώς και σκοπός είναι να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Κολόμβος: «Να συνεχίσουμε τις διακρίσεις»

Χριστόδουλος Κολόμβος: «Αισθανόμαστε όλοι μεγάλη χαρά για την παρουσία μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τις διακρίσεις και να αποδείξουμε ότι δικαίως βρισκόμαστε στην ελίτ του ευρωπαϊκού αλλά και του Παγκόσμιου πόλο! Είναι τιμή μας που εκτός από την Εθνική ομάδα θα εκπροσωπήσουμε και τον σύλλογο στον οποίο αγωνιζόμαστε. Είναι μεγάλη τιμή να είμαστε αθλητές του Ολυμπιακού και να βρισκόμαστε στη λίστα των «εκπροσώπων» του στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Μυλωνάκης: «Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές»

Μανώλης Μυλωνάκης: «Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα όλο αυτό τον καιρό. Έχουμε υψηλούς στόχους και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να έχουμε μια καλή πορεία και σε αυτή τη διοργάνωση. Για το σύλλογο μας το γεγονός ότι 30 «εκπρόσωποι» του θα δώσουν το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνει την τεράστια δυναμική του. Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές».

Γαλανόπουλος: «Ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα»

Στέφανος Γαλανόπουλος: «Σίγουρα υπάρχει ανυπομονησία και σε εμένα και στα υπόλοιπα παιδιά γιατί για τους περισσότερους μας είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Γενικότερα υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα και καλό κλίμα για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι καλό. Ουσιαστικά περιμένουμε να ξεκινήσουν οι αγώνες για να απολαύσουμε κάθε στιγμή. Όσο για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στέλνει 30 αθλητές, αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα πράγμα που δεν προκύπτει μόνο από τους τίτλους που κερδίζουμε κάθε χρόνο σε όλα τα αθλήματα αλλά και με την εκπροσώπηση με το μεγαλύτερο ποσοστό στον ελληνικό αθλητισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γεννηδουνιάς: «Περήφανος που εκπροσωπώ την Εθνική και τον Ολυμπιακό»

Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς: «Ένα όνειρο δικό μου και σίγουρα πολλών άλλων αθλητών γίνεται πραγματικότητα. Όποιος αθλητής έχει υψηλούς στόχους μια Ολυμπιάδα είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης σε αυτό που κάνω ήρθε η δικαίωση και το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Είμαι περήφανος που εκτός από την εθνική θα εκπροσωπήσω τον Ολυμπιακό ως ένας από τους 30 που θα βρεθούν στο Ρίο και όπως πάντα θα προσπαθήσουμε να τον εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Ποντικέας: «Υψηλό επίπεδο σε όλα τα αθλήματα»

Κυριάκος Ποντικέας: «Καταρχήν να πούμε ότι η συμμετοχή ενός αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί το μεγάλο του όνειρο. Έτσι και αυτό που το είχα από μικρός και πραγματοποιείται. Τα συναισθήματα είναι έντονα και θα γίνουν ακόμα εντονότερα με την άφιξή μας στο Ρίο. Για τον Ολυμπιακό δεν είναι τυχαίο που έχει στις τάξεις του τόσους αθλητές που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό δείχνει ότι βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο σε όλα τα αθλήματα και ότι είναι μεγάλη βοήθεια για τον Ελληνικό αθλητισμό να υπάρχει ένας τέτοιος σύλλογος».

Δερβίσης: «Όνειρο ζωής!»

Γιώργος Δερβίσης: «Είναι μια μοναδική εμπειρία για τον κάθε αθλητή και όνειρο ζωής παράλληλα. Αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και είναι μεγάλος στόχος να βρίσκεσαι εκεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου και στον Ολυμπιακό και στην Εθνική ομάδα για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και τους συμπαίκτες. Είναι τιμή επίσης που εκπροσωπώ εκτός από την Εθνική και τον Ολυμπιακό και που ανήκω σε αυτόν τον σύλλογο».

 
Top