Φοιτητές αμερικανικών Πανεπιστημίων ξεναγήθηκαν και δείπνησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» μελετώντας τι εστί Ολυμπιακός.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Τί μπορεί να ενώσει 10 φοιτητές από την Αμερική που σπουδάζουν πολιτικές επιστήμες και θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις για την εξωτερική πολιτική ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο; Μα φυσικά ο Ολυμπιακός!



Το «Γ. Καραϊσκάκης» απέδειξε για μία ακόμη φορά τον φιλόξενο χαρακτήρα του. Το βράδυ της Κυριακής φοιτητές από διάφορα Πανεπιστήμια (Βοστώνη, Αριζόνα, Βιρτζίνια, Μαϊάμι) που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού φιλοξενήθηκαν στο «σπίτι» του Θρύλου.

Το ταξίδι διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (AHI, για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.ahiworld.org) το οποίο πραγματοποιεί τέτοια εποχή ανάλογα ταξίδια τα τελευταία 8 χρόνια. Οι φοιτητές λοιπόν που έχουν ελληνικές ρίζες (σ.σ.: γονέα ή παππού/γιαγιά από την Ελλάδα) συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου σ' αυτά τους τα ταξίδια.



Ωφέλιμες για τις σπουδές τους είναι οι επισκέψεις σε διάφορα μέρη με ιστορία αλλά και παρόν σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και οι συνομιλίες που προγραμματίζονται με ανθρώπους που γνωρίζουν από εξωτερική πολιτική. Τερπνή αντιθέτως ήταν η επίσκεψή τους στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αφού ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της ομάδας που βρίσκεται στην εμπορική στοά αισθάνθηκαν λίγο πως είναι να αποτελείς μέρος του ερυθρόλευκου ρόστερ.



Μπήκαν στα αποδυτήρια της ομάδας, βγήκαν από τη φυσούνα και είδαν τον αγωνιστικό χώρο ενώ περιηγήθηκαν και στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου καθώς και στα ολοκαίνουργια studio του Olympiacos TV. Καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους ενώ έβγαλαν πολλές φωτογραφίες για να τους θυμίζουν πάντα αυτή την επίσκεψη.

Στη διάρκεια της ξενάγησης ενημερώθηκαν για την παλαιότερη ιστορία του Ολυμπιακού και την ίδρυσή του αλλά και για το σήμερα. Έμαθαν λεπτομέρειες για το γήπεδο Καραϊσκάκη, την τραγωδία της Θύρας 7 και πολλά άλλα.




Μετά το πέρας της ξενάγησης που διήρκεσε περίπου 45 λεπτά οι 16 καλεσμένοι (σ.σ.: οι φοιτητές και οι συνοδοί τους με επικεφαλής τον κ.κ. Νίκο Λαρυγγάκη) δείπνησαν στο V'Ammos. Απήλαυσαν την ελληνική κουζίνα, συζήτησαν για τις εντυπώσεις τους και, φυσικά, πήραν τα αναμνηστικά τους δώρα ώστε να θυμούνται για πάντα αυτή την ξεχωριστή επίσκεψη.




Το φινάλε της υπέροχης βραδιάς τους βρήκε να αποχωρούν φορώντας τα αναμνηστικά κασκόλ και καπέλα του Ολυμπιακού και να ευχαριστούν για την φιλοξενία.
http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/06/photos_43.html
 
Top