Ο Ζόραν Ντράγκιτς ετοιμάζεται για το παιχνίδι της Χίμκι με τον Ολυμπιακό (05/02, 21:45) και εύχεται μέσω του SDNA να βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τους πρωταθλητές Ελλάδας στο... Final Four του Βερολίνου!

Αναλυτικά...

Ο σύντομος... εφιάλτης του ΝΒΑ ολοκληρώθηκε για τον Σλοβένο γκαρντ, που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τα χνάρια του αδελφού του, Γκόραν. Βέβαια, ο Ζόραν Ντράγκιτς ως άλλος Κώστας Παπανικολάου, πάλεψε για το «NBA dream» και δεν γύρισε στα ευρωπαϊκά παρκέ ως αποτυχημένος. Τουλάχιστον, ο ίδιος δεν νιώθει έτσι. Μιλώντας λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ο 26χρονος άσος, που μετράει στη φετινή Euroleague 7,9 πόντους και 2,6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, βάζει... τα πράγματα στη θέση τους, αναφορικά με τον «μαγικό κόσμο».

Το 2014 ο Ντράγκιτς άφησε την Ουνικάχα Μάλαγα, η οποία τον ανέδειξε και πήγε στο Φοίνιξ για λογαριασμό των Σανς. Οι... κακές γλώσσες έλεγαν τότε πως η μεταγραφή του ήταν «απαίτηση» του Γκόραν, αλλά στην ουσία κανείς δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Άλλοι πάλι υποστήριζαν πως ήταν ένα «τρικ» της διοίκησης για να πείσει τον μεγάλο Ντράγκιτς να ανανεώσει το συμβόλαιό του και να παραμείνει στους «Ήλιους». Μερικούς μήνες αργότερα, στις αρχές του 2015, ο Γκόραν επέλεξε να πάει στους Μαϊάμι Χιτ και να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο μαζί με τους Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος. Για άλλη μια φορά, πήρε μαζί και τον αδελφό του.

Η «ρετσινιά» δεν έλεγε να αφήσει το όνομα του μικρού Ντράγκιτς, ο οποίος στη συνέχεια πήγε στους Σέλτικς. Και πάνω που πίστευε πως στη Βοστόνη θα είχε την ευκαιρία να δείξει τι αξίζει και να αποδείξει πως δεν βρίσκεται στις ΗΠΑ λόγω του Γκόραν, ο οποίος είχε μείνει στους Χιτ, είδε την πόρτα της εξόδου.

«Το ΝΒΑ είναι business, γίνεται πολιτική εκεί»

«Ήταν σίγουρα μια ωραία εμπειρία το ΝΒΑ, αν και δεν πήρα πολλές ευκαιρίες. Βέβαια, όταν μου δόθηκε ευκαιρία, τους έδειξα πως μπορώ να παίξω εκεί. Αλλά, ξέρεις, θα έλεγα πως το ΝΒΑ είναι business και εσύ είσαι εκεί σαν ένα φρούτο, σε δίνουν στον επόμενο. Την μία μέρα είσαι σε αυτή την ομάδα, την επόμενη μέρα βρίσκεσαι σε μια άλλη. Αλλά έτσι είναι η ζωή», λέει ο ίδιος έχοντας ξεκάθαρα μια... γλυκόπικρη γεύση. 

Στο τέλος της ημέρας, όμως, δεν θέλει να αισθάνεται το «φρούτο» στην μεγάλη βιομηχανία του «μαγικού κόσμου» και τονίζει: «Απέκτησα νέες παραστάσεις στο ΝΒΑ. Μπορώ να πω πως ήταν μια σπουδαία εμπειρία».

Αλήθεια, τι είναι αυτό που του έμεινε τη σεζόν που πέρασε στις ΗΠΑ; Κυρίως, τι κράτησε από τη συνεργασία του με τον τρεις φορές πρωταθλητή Ντουέιν Ουέιντ; «Θυμάμαι πως όταν πήγα στο Μαϊάμι ήμουν ενθουσιασμένος που θα παίξω με τον Ουέιντ και πίστευα πως κανείς δεν μπορεί να του μιλήσει, γιατί πρόκειται για έναν σούπερ σταρ. Όμως, όταν ήμασταν στα αποδυτήρια ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Ήταν αξιαγάπητος! Το θεωρούσα απίστευτο όλο αυτό... Είναι ένας σούπερ σταρ και ένας καθημερινός άνθρωπος μαζί», υπογραμμίζει με ένα χαμόγελο, που αντιλαμβάνεται κανείς από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Η χροιά της φωνής του γίνεται πιο μαλακή. Πλέον, δεν είναι σε θέση... άμυνας και δεν θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά... κατεβάζει την μπάλα μαζί με τον «Flash»!

Λίγο πριν «κλείσει» το κεφάλαιο ΝΒΑ στη συζήτηση, το οποίο αγωνιστικά ολοκληρώθηκε με 16 συμμετοχές σε μία σεζόν και μέσο όρο σχεδόν 5' ανά ματς με 1,8 πόντους, ο Ζόραν δηλώνει... μαχητής και υποστηρίζει πως δεν αποκλείεται να γυρίσει μελλοντικά στην κορυφαία λίγκα, επισημαίνοντας: «Θα μπορούσα να μείνω στο ΝΒΑ, όμως επέλεξα να γυρίσω πίσω στην Ευρώπη. Γνωρίζω πως μπορώ να παίξω στο εκεί, αλλά όπως είπα και πιο πριν στο ΝΒΑ γίνεται... πολιτική. Είναι δύσκολο να σου δώσουν ευκαιρίες, δεν είχα τέτοιου είδους τύχη. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις, ίσως γυρίσω».

«Στόχος μας οι τίτλοι»

Με την επιστροφή του στην Ευρώπη ο Ντράγκιτς βρήκε την ευκαιρία που δεν είχε στο ΝΒΑ. Η τύχη του... έκλεισε το μάτι, οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι και το πρότζεκτ της Χίμκι, που περιλαμβάνει πολλά αστέρια και ακόμα περισσότερα εκατομμύρια ευρώ, τον πέτυχε στο κατάλληλο timing. Σύμφωνα με το «freeagentsports», η ρωσική ομάδα δίνει 3.400.000€ ετησίως στον Αλεξέι Σβεντ (ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Euroleague), 2.300.000€ στον Ταϊρίς Ράις, 1.500.000€ στον Σεργκέι Μόνια και στον Πέτερι Κοπόνεν, 1.200.00€ στον Τζέιμς Όγκουστιν και 1.000.000€ στον Ζόραν Ντράγκιτς. Ίλιγγος...

Όμως, μαζί με την πόρτα που του άνοιξε, φοβήθηκε ποτέ ο ίδιος τον ανταγωνισμό; Σκέφτηκε μήπως δεν θα έχει όσο χρόνο θέλει όταν στη γραμμή των γκαρντ βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Σβεντ, ο Ράις και ο Κοπόνεν; «Δεν αισθάνθηκα ποτέ “φόβο” με όλους τους γκαρντ που έχουμε στη Χίμκι. Είδα ότι μπορώ να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στην ομάδα και αρκετό ταλέντο. Ο κόουτς τώρα πρέπει να κάνει τη δουλειά του και να μας κάνει όλους να νιώσουμε άνετα μέσα στην ομάδα», απαντάει ο ίδιος.

Η κουβέντα με τον Ντράγκιτς είχε πάει πλέον στην Μόσχα, που εδρεύει η Χίμκι και στους στόχους του φιλόδοξου και ταλαντούχου συνόλου του Ρίμας Κουρτινάιτις... «Για τη φετινή σεζόν, στόχος μας είναι να κερδίσουμε κάτι, να πάρουμε ένα τρόπαιο. Αν δεν τα καταφέρουμε, θέλουμε τουλάχιστον να φτάσουμε στο Final Four. Και μετά θα δούμε...», τονίζει για να προσθέσει: 

«Είμαστε στο σωστό μονοπάτι, αλλά η σεζόν είναι μεγάλη. Έχουμε να παίξουμε με καλές ομάδες. Το πρόγραμμά μας δεν είναι εύκολο. Αν είμαστε αφοσιωμένοι και αποφασισμένοι νομίζω πως θα τα καταφέρουμε».

Όσο για το αν το Final Four είναι το όνειρο που έκανε ο ίδιος από παιδί, δηλώνει: «Το Νο. 1 όνειρό μου είναι να κερδίσω κάτι. Κάθε παίκτης αυτό θέλει. Με τη χημεία που έχουμε στην ομάδα πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε μακριά».

«Θα ήταν πολύ ωραίο να παίξουμε ξανά κόντρα στον Ολυμπιακό στο Βερολίνο»

Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν, το ΝΒΑ έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, τα συμβόλαια δεν παίζουν μπάσκετ και... ώρα για δράση: Ολυμπιακός – Χίμκι στις 21:45 στο ΣΕΦ. «Ξέρουμε πόσο καλούς παίκτες έχει ο Ολυμπιακός. Είναι μια σκληρή ομάδα, που έχει πάρει την Euroleague και είναι δύσκολο να χάσει στην έδρα της. Όπως πάντα, έχουν εξαιρετικούς παίκτες, για παράδειγμα τον Σπανούλη, αλλά και μερικούς πιο νέους παίκτες. Θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι στο ΣΕΦ. Αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι για 40', θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να κερδίσουμε στο γήπεδό τους», λέει για το παιχνίδι ο Σλοβένος σταρ.

«Θέλεις να τους βρείτε ξανά στο Βερολίνο;», ρωτήθηκε και δίχως δεύτερη σκέψη απαντά: «Θα ήταν πολύ ωραίο να παίξουμε ξανά αντίπαλοι στο Βερολίνο. Ξέρουμε πως και οι δύο ομάδες θέλουν να βρεθούν στο Final Four. Απλά σκέφτομαι πως θα ήταν αρκετά ωραίο. Θα ήμουν ικανοποιημένος αν γινόταν κάτι τέτοιο».

Στην τελευταία ερώτηση έπεσαν... πολλά μαζεμένα ονόματα στο τραπέζι. Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Νίκος Παππάς, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς... Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί με τον Ζόραν Ντράγκιτς; Ανήκουν στην ίδια «φουρνιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ (ο Σλοβένος γεννήθηκε το 1989). Ο άσος της Χίμκι δεν κρύβει τον σεβασμό του προς τους Έλληνες παίκτες και λέει επί του θέματος:

«Νομίζω πως οι Έλληνες παίκτες της δικής μου γενιάς είναι επιτυχημένοι. Παίζουν σε μεγάλες ομάδες. Ο Παπανικολάου ήταν στο ΝΒΑ, όπως και εγώ. Ο Παπαπέτρου είναι λίγο πιο μικρός, αλλά πιθανότατα θα πάει στο ΝΒΑ σε ένα – δύο χρόνια, τώρα παίρνει χρόνο συμμετοχής. Ο Σλούκας είναι σταθερά καλός. Όλοι αυτοί οι παίκτες παίζουν στο κορυφαίο επίπεδο. Τους σέβομαι και τους εύχομαι καλή τύχη».



http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/02/blog-post355.html
 
Top