Έντονη είναι η φημολογία πως ο Ολυμπιακός εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης του αθλητικού Αμερικανού σέντερ της Μακάμπι, Τρεβόρ Εμπάκουε.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της περεταίρω ενίσχυσης του ρόστερ των ερυθρόλευκων, αυτή την φορά στην θέση "5".

Μάλιστα είναι έντονη η φημολογία πως ο πρωταθλητής Ευρώπης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης του 26χρονου (24/6/1989) Αμερικανού σέντερ (2.07 ύψος) της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Τρεβόρ Εμπάκουε, ο οποίος φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα.

Στο Λιμάνι υπάρχει διάθεση για ενίσχυση του ρόστερ στη θέση του σέντερ, αλλά μόνο εάν προκύψει κάποια καλή περίπτωση. Αναμφισβήτητα η περίπτωση του Τρεβόρ Εμπάκουε είναι μια τέτοια, καθώς ταιριάζει στα "θέλω" του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά και στην αγωνιστική φιλοσοφία του Ολυμπιακού.

Ο Τρεβόρ Εμπάκουε πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και στο Eurocup μετράει 10.5 πόντους και 9.8 ριμπάουντ σε 4 αναμετρήσεις. Ξεχωρίζει για τις αμυντικές του ικανότητες, για την αποτελεσματικότητα του στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, έχει έφεση στο μπλοκ, είναι ο λεγόμενος... "τερματοφύλακας" στα μετόπισθεν, ενώ είναι και καλός στο να τελειώνει τις φάσεις μέσα στην ρακέτα στην επίθεση, όντας λειτουργικός στις συνεργασίες "πικ-εν-ρολ".

Στον Ολυμπιακό θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους στο θέμα, όπβως τόνισε και στις δηλώσεις του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά είναι ξεκάθαρη η επιθυμία τους να ενισχύσουν το ρόστερ τους με έναν αθλητικό σέντερ, ο οποίος να έχει κοινά χαρακτηριστικά με τους Οθέλο Χάντερ και Πάτρικ Γιανγκ.

Οι ερυθρόλευκοι παρακολουθούν την περίπτωση του Τρεβόρ Εμπάκουε, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις της Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς έχει συμβόλαιο με τον παίκτη και είναι στο χέρι της το αν θα τον αφήσει από το ρόστερ της για να μετακομίσει στον Θρύλο της Ελλάδας.

Οι Ισραηλινοί πρόσφατα απέκτησαν τον Σέντρικ Σίμονς στο "5", ενώ αυτές τις μέρες συμμετέχει στις προπονήσεις τους ένας ακόμη πρώτη σέντερ των ερυθρόλευκων, ο Σον Τζέιμς.

Δείτε τον Εμπάκουε εν δράσει:




http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/02/blog-post_201.html
 
Top