Η Χίμκι στο πρώτο ημίχρονο... ζόρισε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, όμως στην επανάληψη ο Θρύλος έφερε.. τούμπα το παιχνίδι, γύρισε εντελώς την κατάσταση και πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη με 89-77, που τον βάζει εκ νέου στο... κόλπο της πρόκρισης.

Νίκη μάγκικη και… Πειραιώτικη! Οι ερυθρόλευκοι έκαναν κατάθεση ψυχής στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφεραν να ανατρέψουν πλήρως ένα παιχνίδι που στο πρώτο μέρος ήταν σε άλλα χέρια και πλέον πατάει πιο γερά στα πόδια του ενόψει συνέχειας, φτάνοντας τις 3 νίκες στον όμιλο.

Σε μια εμφάνιση βγαλμένη από... ΝΒΑ, ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε… σμπαράλια την άμυνα της Χίμκι!

Χάρη στην πολύ καλή τους άμυνα (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο), αλλά και σε έναν… διαστημικό Πρίντεζη που έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με 30 πόντους, οι ερυθρόλευκοι έβαλαν τέλος στο σερί των τριών ηττών και επιστρέφοντας από το -12, νίκησαν την Χίμκι στο ΣΕΦ, με τον κόσμο τους να... παραληρεί στις κερκίδες!

Από 14 πόντους είχαν οι Σπανούλης και Χάκετ, ενώ ο Οθέλο Χάντερ έκανε νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Από τους Ρώσους πρώτος σκόρερ ήταν ο Ράις με 14 πόντους.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό. Παρά την ένταση και το πάθος των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η Χίμκι κατάφερε να πάει στα μέτρα της το παιχνίδι. Ντράγκιτς, Σβεντ και Μόνια έδωσαν λύσεις και οι Ρώσοι βρέθηκαν στο +12 (7-19, 5′). Η αντίδραση των ερυθρόλευκων ήταν άμεση, με μπροστάρη τον Πρίντεζη! Οι πρωταθλητές Ελλάδας απάντησαν και μείωσαν σε… απόσταση βολής (20-21. 8′). Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο χάρη σε Σβεντ και Τοντόροβιτς για το 20-24 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να βγάζει ενέργεια το παιχνίδι ήρθε στα ίσια (27-27, 12′). Η αντίδραση από πλευράς Χίμκι ήταν άμεση. Η ρωσική ομάδα βρήκε λύσεις από Σβεντ και Όγκουστιν και κατάφερε να «εκτοξεύσει» τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα εκ νέου (29-41, 17′). Λοτζέσκι και Πρίντεζης πήραν προσπάθειες και με τον Χάκετ να… ολοκληρώνει το πρώτο μέρος με δικό του καλάθι, η διαφορά μειώθηκε για το 38-43 του πρώτου ημιχρόνου.

Η Χίμκι έβρισκε λύσεις από παίκτες που δεν ήταν πρώτα… βιολιά στην επίθεσή της και αυτό της έδινε τη δυνατότητα να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα, στην έναρξη του δεύτερου μέρους. Μόνια και Όγκουστιν ήταν οι παίκτες-κλειδιά του Κουρτινάιτις, με τη διαφορά να παρμένει σε υψηλά επίπεδα (44-56, 24′). Χάντερ και Πρίντεζης... ανέλαβαν δράση και με τη βοήθεια του Χάκετ, αλλά και του Στρόμπερι, το παιχνίδι ξεκίνησε από το… μηδέν (60-60, 39′). Ο Παπαπέτρου φρόντισε να σκοράρει ξανά και έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ στο φινάλε του δεκαλέπτου (62-60).

Το καλάθι του Παπαπέτρου έφερε άλλον... αέρα στο τέταρτο δεκάλεπτο. Αυτό γιατί ο Θρύλος πήρε για τα καλά τα ηνία του αγώνα, χάρη στον Ντάνιελ Χάκετ. Ο διεθνής Ιταλός των ερυθρόλευκων με δικά του καλάθια ανέβασε τη διαφορά, έχοντας στο πλάι του και τον Πρίντεζη (73-65, 35′). Η διαφορά αυξανόταν σταδιακά και χάρη σε Σπανούλη και Στρόμπερι έφτασε στο +14 (84-70, 37′). Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει σε σπουδαία νίκη με το τελικό 89-77.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-24, 38-43, 62-60, 89-77.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 5, Χάντερ 10(10 ριμπ.), Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 14, Στρόμπερι 5, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 30(9 ριμπ.), Μάντζαρης, Χάκετ 14, Λοτζέσκι 5, Αθηναίου.

ΧΙΜΚΙ (Κουρτινάιτις): Ράις 14, Σβεντ 11, Ντράγκιτς 11, Όγκουστιν 13, Κόπονεν, Βιάλτσεφ 7, Σοκόλοφ 3, Μόνια 12, Τοντόροβιτς 1,

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/02/89-77.html
 
Top