12110010

Με μαύρες σημαίες στα καΐκια τους, διαμαρτυρήθηκαν στο λιμάνι του Πόρου, το πρωί της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου, δεκάδες αλιείς και λεμβούχοι από τον...
Πόρο και την Τροιζηνία.
Την διαμαρτυρία διοργάνωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Τροιζηνίας – Μεθάνων με τη συμμετοχή του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Πόρου και του Σωματίου Λεμβούχων Πόρου – Γαλατά.
Οι αλιείς και οι λεμβούχοι του Πόρου και της Τροιζηνίας, διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, που τους οδηγεί σε αγώνα επιβίωσης.
Εκτός από την πλωτή διαμαρτυρία, οι λεμβούχοι του Πόρου και του Γαλατά πραγματοποίησαν 2ωρη στάση εργασίας, με το επιβατικό κοινό να εξυπηρετείται μόνο από τα φέριμποτ.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Τροιζηνίας – Μεθάνων Τάσος Λαδάς δήλωσε: «Θέλουμε να τονίσουμε την αντίθεση μας στα πρωτοφανή φορολογικά- ασφαλιστικά μέτρα, που καταδικάζουν τον μικρομεσαίο παραγωγό σε αφανισμό».
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σαραντόπουλος εξέφρασε τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων αλιέων: «Απαιτούμε απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει εποικοδομητικός διάλογος από μηδενική βάση. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν στον αγώνα μας, να κατανοήσουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες του κλάδου μας, σε ένα δίκαιο αγώνα επιβίωσης που μας αφορά όλους».
Ο πρόεδρος του Σωματίου των λεμβούχων Πόρου – Γαλατά Γιάννης Ρετιτάγκος δήλωσε: «Τα μέτρα του ασφαλιστικού και του φορολογικού, μας έχουν γονατίσει. Δεν προλαβαίνουμε να πληρώσουμε τίποτα. Θέλουμε να βρεθεί μια δίκαιη λύση, προκειμένου να μπορεί ο καθένας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του» δήλωσε ο κ. Ρετιτάγκος λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν είναι δυνατόν εμείς με 1 ευρώ εισιτήριο, να πληρώνουμε το ίδιο ΤΕΒΕ με τον ιδιοκτήτη του Χίλτον. Δεν ταιριάζει».
12110004
Ο λεμβούχος Γιάννης Νάκης δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια η φορολογία έχει ανέβει κατά πολύ. Οι ελάχιστοι που έχουμε μείνει στον κλάδο μας, βαστιόμαστε με νύχια και με δόντια, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις. Κάτι πρέπει να γίνει, ώστε από αυτά που παίρνουμε να μπορούμε να πληρώνουμε και να ζούμε. Όχι μόνο να πληρώνουμε».
12110008
Στο πλευρό των αλιέων και των λεμβούχων ο Δήμαρχος Πόρου
Την συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των αλιέων και λεμβούχων, εξέφρασε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος τους συνάντησε στο λιμάνι του Πόρου και συνομίλησε μαζί τους.
Ο κ. Δημητριάδης, μιλώντας στην κάμερα του Porosnews, δήλωσε: «Τα νέα μέτρα πλήττουν άμεσα περίπου 100 οικογένειες αλιέων και 40 οικογένειες λεμβούχων. Είναι πολύ μεγάλο το νούμερο».
Ο Δήμαρχος Πόρου υπενθύμισε ότι το μειωμένο ΦΠΑ που ακούστηκε ότι υπήρχε για όλα τα νησιά, δεν ίσχυε για τον Πόρο. «Ήμασταν έτσι κι αλλιώς σε δεινή θέση και σε θέματα τουρισμού και ανάπτυξης και τώρα η λαίλαπα που έρχεται να πλήξει και τον πρωτογενή τομέα αγγίζει κάθετα την κοινωνία μας» δήλωσε και την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να σταματήσει να χρεώνει ένα λογαριασμό που δεν βγαίνει σε εκείνους που δεν μπορούν να επιβιώσουν.
«Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του γιατί τα προβλήματα που θα έρθουν στο μέλλον θα είναι πολύ μεγάλα» τόνισε.

πηγη
http://www.pireasnews.gr/
 
Top