Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στην άμυνα και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Μάντζαρη κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από τη Βιτόρια, επικρατώντας της Λαμποράλ Κούτσα με 76-82. Δεύτερη νίκη στο TOP 16, μετά από εκείνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που επέβαλε τον δικό του ρυθμό ήταν... νομοτελειακό να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Οι ερυθρόλευκοι ήταν σοβαροί σε άμυνα και επίθεση και το τελικό +6... αδικεί την συνολική εικόνα τους, μιας και η διαφορά ήταν για παραπάνω πόντους.

Ο Βασίλης Σπανούλης σε μία ακόμα «μεστή» παρουσία του κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν ο Θρύλος για να φτάσει στη νίκη.

Τρομερή η τετράδα Σπανούλη (19π.), Χάντερ (17π.), Πρίντεζη (15π.) και Μάντζαρη (14π.) για τους πρωταθλητές Ελλάδας, με τον Μπουρούση –επηρεασμένο από την ταλαιπωρία- να είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε με ρυθμό στο παιχνίδι του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Λαμποράλ χάρη στον Άνταμς για να περάσει μπροστά. Η αντίδραση ήταν άμεση από πλευράς ερυθρόλευκων, με τον Μάντζαρη να είναι ο παίκτης-κλειδί για το +8 του Θρύλου. Ο Γιάννης Μπουρούσης πήρε προσπάθειες, όμως Χάντερ και Όντομ ήταν… ορεξάτοι και με δικές τους προσπάθειες διατήρησαν το ερυθρόλευκο προβάδισμα για το 18-24 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά, αλλά... δεν τα κατάφεραν. Η άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδας, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα του Γιώργου Πρίντεζη διατήρησαν σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά (28-35. 15′). Ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε λύσεις στην επίθεση και οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν στο ίδιο τέμπο για το +10. Το ημίχρονο βρήκε τον Σενγκέλια να μειώνει σε 34-43 στο φινάλε.

Με πολύ καλή άμυνα και... «καυτό» Πρίντεζη μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας στο +14 (34-48) με ένα σερί 5-0. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο του ματς και με τον Χάντερ να έρχεται από τον πάγκο, η διαφορά πήγε ακόμη και στο +17. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν κακές επιλογές στην επίθεση αλλά και λάθη, με αποτέλεσμα η Λαμποράλ να κάνει ένα 11-0 και να μειώσει σε 49-55. Μετά από περίπου τρία λεπτά, ο Σπανούλης... «ξεκόλλησε» (49-57) τους ερυθρόλευκους , ενώ ήταν και αυτός που τους συντηρούσε τη διαφορά, με τον Μάικ Τζέιμς να διαμορφώνει στην εκπνοή το 56-62 της τρίτης περιόδου.

Με το ίδιο… δόγμα, όπως και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, μπήκε στο τέταρτο Ολυμπιακός, καθώς μέσω της καλής του άμυνας πήγε ξανά την υπέρ του διαφορά σε διψήφιο αριθμό (56-68). Μάλιστα, με τον Μάντζαρη να συνεχίζει εξαιρετικά από την περιφέρεια, η διαφορά πήγε στο +15, όμως και πάλι οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου επέτρεψαν την επιστροφή στους Ισπανούς (67-76), περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Από εκείνο το σημείο της αναμέτρησης και μετά οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με το χρόνο και αν δεν χαλάρωναν αρκετά, τότε θα είχαν νικήσει με περισσότερους πόντους από τελικό 82-76.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-24, 34-43, 56-62, 76-82,

ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Περάσοβιτς): Μ.Τζέιμς 16, Κοζέρ 7, Πλάνινιτς 4, Σενγκέλια 7, Χάνγκα 7, Μπουρούσης 12, Μπλάζιτς 7, Ντιόπ 4, Τιγί 7, Άνταμς 5, Κορμπάτσο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Όντομ, Τζέιμς 7, Χάντερ 17, Παπαπέτρου 1, Σπανούλης 19, Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 15, Αγραβάνης 5, Μάντζαρης 14, Χάκετ 4, Αθηναίου.

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/01/76-82.html
 
Top