Ρεσιτάλ Αλέφαντου στη στήλη του στο "sportdog.gr" για τα παιχνίδια της αγωνιστικής. Η δικαίωση για -30 και Μπερμπάτοφ. Φοβερό κράξιμο σε ...Στραπατσόνι. Τι λέει για Πογιέτ, Ολυμπιακό-διαιτησία!

Αναλυτικά:

Όσα είχα πει στους ΠΑΟΚτσήδες από την αρχή έχουνε βγει όλα. Τους είχα πει ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει 30 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και να κοιτάξουνε να διώξουν τον Μπερμπάτοφ γρήγορα, "δώσε του μια διακοσάρα Σαββίδη άρον άρον για να φύγει να τον ξεφορτωθείς νωρίς" - αυτό έλεγα! Τότε τον υμνούσανε ακόμα. Εγώ έβλεπα έναν παλαίμαχο. Και δικαιώνομαι. Αραχτός, ούτε παλαίμαχος δεν παίζει έτσι. Κάνει και κόνξες και φεύγει από την Τούμπα.

Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, ήταν που ήταν χάλια, τον αποτέλειωσε αυτός ο καινούργιος προπονητής. Δεν τον πιστεύω εγώ αυτόν. Αν δω άλλα, θα βγω και θα τα πω, θα είμαι σωστός. Όμως δεν τον πιστεύω. Το θεωρώ μεγάλο λάθος που άλλαξαν τον Αναστασίου με αυτόν τον προπονητή. Είδα εγκλήματα στο Καυταντζόγλειο από τον …Στραπατσόνι. Δραματική εμφάνιση, δραματικό στήσιμο, δραματικές επιλογές.

Ξέθαψε τον Τριανταφυλλόπουλο για δεξί μπακ που έχει δείξει το παιδί ότι για εκεί δεν κάνει. Και βάζει στα χαφ ένα βαδιστή, έναν αρχιπαλαίμαχο όπως τον είδα, έναν περιπατητή, τον Εσιέν! Και δεν φτάνει μόνο που τον βάζει, αλλά τον βάζει μαζί με τον Ζέκα! Σε ένα 4-4-2 στην ευθεία φαιδρό, με άκρα τον Αμπέιντ και τον Ατζαγκούν που ούτε ο ένας ούτε ο άλλος πλευροκοπούνε, ο πρώτος δεν έχει ταχύτητα και ο δεύτερος όποτε έχει παίξει σε αυτή τη θέση δεν ακουμπάει την μπάλα.

Σε χάλαγε να βάλεις Κουτρουμπή με Λαγό να ψηλώσεις το κέντρο σου, να κτίσεις φρούριο; Και πάει και βάζει τον Πράνιτς αριστερό μπακ, άλλος κοντός, ούτε ταχύτητα έχει ούτε διασκελισμό να πλευροκοπήσει, πολύ καλύτερός του εκεί είναι ο Νάνο. Έχει και δύο δεξιοπόδαρα στόπερ που κανένας δεν μπορεί να παίξει προς τα αριστερά για να βοηθήσει. Σε κακή κατάσταση και ο Μπεργκ, τι περιμένεις μετά; Μόνο η αλλαγή που κάνει για να ισοφαρίσει, να βγάλει Τριανταφυλλόπουλο και να βάλει Μαρινάκη, τα λέει όλα…

Αντίθετα ο Ηρακλής ήταν πολύ καλά στημένος, ο Παπαδόπουλος την έστησε πολύ καλά την ομάδα του. Ο Ρομάνο είναι παικταράς. Μου άρεσε και ο Βέλιος που είχα τον πατέρα του παίκτη όταν προπονούσα εγώ τον Ηρακλή, αλλά ήταν άτεχνος ο πατέρας του.

Ο προπονητής της ΑΕΚ μου φαίνεται καλός, ξύπνιο τον βλέπω. Τη βελτίωσε την ΑΕΚ. Είναι μεγάλη επιτυχία που με αυτό το υλικό η ΑΕΚ είναι τόσο ψηλά. Τον Ολυμπιακό βεβαίως ούτε με σφαίρες δεν μπορεί να τον αγγίξει. Αλλά είναι μεγάλη επιτυχία η θέση της στη βαθμολογία, έχει εκμεταλλευτεί τα χάλια του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού που δε βλέπονται.

Τώρα θέλω να θυμίσω κάτι. Όταν όλοι έβριζαν τον Σουάρες και οι δημοσιογράφοι τον έγραφαν ως "κανίβαλο" και ζητούσαν την τιμωρία του για τις δαγκωνιές, εγώ είχα κράξει άγρια και τη FIFA και τους δημοσιογράφους για την τιμωρία που του έριξαν, λέγοντας ότι είναι μεγάλος παικταράς και άδικο να μας τον στερούν από τα γήπεδα. Βλέπετε λοιπόν τι μεταγραφή έκανε η Μπαρτσελόνα και πόσο δικαιώθηκε παρ΄ ότι όταν τον πήρε ήταν το μαύρο πρόβατο και έκτιε ποινή μηνών.

Μιλώντας για την Μπαρτσελόνα θέλω να επισημάνω κάτι που το βλέπω και χαίρεται η καρδιά μου. Είναι σεμινάριο για τους προπονητές, πρέπει να το βλέπουν και να το διδάσκουν στις ομάδες τους. Και στον Ολυμπιακό πρέπει να το διδάξουν. Θα σας εξηγήσω τώρα.

Επανειλημμένως έχω πει ότι οι εξτρέμ του Ολυμπιακού δεν κάνουν διαγώνια κίνηση, αράζουν έξω από την περιοχή όταν παίζεται η μπάλα από την άλλη πλευρά. Έβλεπα και χθες τον Ντουρμάζ αλλά και τον Σεμπά, αραχτοί έξω από την περιοχή, δεν μπαίνουν μέσα.

Δείτε λοιπόν τον Νεϊμάρ τι κάνει, με ξετρελαίνει αυτό που κάνει. Και γι΄ αυτό σκοράρει όλα του σχεδόν τα γκολ. Παίζει ο Σουάρες φορ, από δεξιά έρχεται ο Μέσι και αριστερά ο Νεϊμάρ. Και από πίσω ο Ράκιτιτς. Όταν παίρνει την μπάλα από τον αντίπαλο η Μπαρτσελόνα, σπριντάρει φουλ ο Νεϊμάρ και κάνει φοβερή κίνηση, χωρίς την μπάλα. Εδώ δεν μιλάμε για τεχνική, για ντρίμπλες, αλλά για κίνηση στο χώρο χωρίς την μπάλα. Από τα άκρα λοιπόν κάνει κίνηση φορ, χώνεται στην καρδιά και μερικές φορές μάλιστα φτάνει ως και στο πρώτο δοκάρι!

Είτε ο Άλβες βγει είτε ο Μέσι από την άλλη πλευρά, ο Νεϊμάρ κλίνει μέσα από την αντίθετη πλευρά με φοβερή ταχύτητα. Αυτήν την κίνηση ζήταγα πάντοτε στις ομάδες μου, και να σας πω κάτι να μην σας παραμυθιάζουν. Αυτό το δίδαξε τέλεια εδώ στην Ελλάδα ο Μπόμπεκ. Από εκεί πήγαινα και έβλεπα πράγματα και αργότερα είδα τα ίδια στο εξωτερικό από τον Βαϊσβάιλερ. Κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι δομικά, είναι θεμελιώδη, δεν αλλάζουν, αφού ο χώρος του γηπέδου είναι ίδιος πάντα, οι διαστάσεις είναι ίδιες πάντα.

Δεν επιτρέπεται λοιπόν σήμερα που στο ποδόσφαιρο υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα, να βλέπεις εξτρέμ αραχτά, να μην κάνουν διαγώνια κίνηση μέσα στην περιοχή. Καθίστε και δείξτε τους στο βίντεο πώς κινείται ο Νεϊμάρ, είναι προπονητικό σεμινάριο.

Μπόμπεκ, Φάντροκ, Βαλβέρδε, το ξαναλέω, για εμένα αυτοί είναι οι τρεις προπονητές που έφεραν καινούργια πράγματα στην Ελλάδα. Ο Μπόμπεκ το 4-3-3, ο Φάντροκ νεοτερισμούς όπως να κάνει τον Αρδίζογλου μπακ που ξεχυνόταν ως εξτρέμ, και ο Βαλβέρδε την τρομερή πίεση μπροστά που έπνιγε τον αντίπαλο για 50-60 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά το ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα, είναι οδυνηρό αυτό το πράγμα με τις άδειες εξέδρες, πολύ κρύο πράγμα, σκοτώνει το ποδόσφαιρο. Επηρεάζει και τους παίκτες και δεν παίζουν μπάλα. Καλύτερα να ρίχνουν βαρύ πρόστιμο στις ομάδες παρά να επιβάλουν κενές εξέδρες.

Δεν ευχαρίστησε ο Ολυμπιακός, δεν ήταν γρήγορος, πέρασαν 70 λεπτά για να παίξει μπάλα. Μετά το 1-0 πήγε να ανοιχτεί ο Αστέρας και τον καθάρισε ο Ολυμπιακός. Και μη λένε για διαιτησία, δεν μπορείς να μιλάς για διαιτησία όταν έχει καθαρίσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός από τον Οκτώβρη! Δείχνοντας μεγάλες διαφορές από τους αντιπάλους του και κάνοντας και εξαιρετική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ με ξένους διαιτητές και με ξένες ομάδες.

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/11/blog-post_5455.html
 
Top