Μπορεί εδώ και μέρες η Ελλάδα να βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη καμπή, όμως στον Ολυμπιακό ο προγραμματισμός του ενόψει της νέας σεζόν συνεχίζει να προχωράει.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη ανακοινώσει τον Ντι Τζέι Στρόμπερι, ενώ έχουν κλείσει και τον Πάτρικ Γιάνγκ για να καλύψουν την θέση του Μπράιντ Ντάνστον. Κοινός παρανομαστής και των δύο παικτών; Προέρχονται απο το πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Ο "Γαύρος", λοιπόν, επικοινώνησε με έναν άνθρωπο που γνωρίζει το εν λόγω πρωτάθλημα, καθώς φέτος βρέθηκε στον πάγκο της Τόφας.

Πρώτο μέλημα ήταν να ρωτηθεί αναφορικά με τον πιο... άγνωστο, Ντι Τζέι Στρόμπερι, καθώς ο πρώην παίκτης της Καρσίγιακα δεν είναι ένας αθλητής που τον έχουν παρακολουθήσει οι περισσότεροι αφού πέρα του Eurocup, οι μετέπειτα πρωταθλητές Τουρκίας δεν είχαν την ίδια προβολή όσο η Γαλατάσαραϊ.

«Έχω παίξει αντίπαλος του και στην Λιέτουβος Ρίτας και στην Τουρκία» ήταν η αντίδραση του Ηλία Ζούρου στο άκουσμα του ονόματος του Στρόμπερι για να συνεχίσει:

«Σίγουρα έχει μία ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας πολύ καλός αμυντικός και πάνω από όλα ένας καλός παίκτης στο ανοιχτό γήπεδο ενώ παράλληλα έχει βελτιώσει το σουτ του. Θα έλεγα όμως ότι είναι ένας παίκτης... ενδιάμεσος. Δηλαδή δεν είναι ούτε το κλασικό δυάρι ούτε «άσος». Μπορεί όμως εξίσου να κάνει και τα δύο αρκετά καλά».

ΑΝΤΙ ΛΑΦΑΓΙΕΤ Ή ΑΝΤΙ ΝΤΑΡΝΤΕΝ;

Πολλούς έχει διχάσει ο ερχομός του Στρόμπερι αναφορικά με το ποιανού τη θέση έρχεται να καλύψει. Του Ολιβερ Λαφαγιέτ ή του Τρεμέλ Ντάντεν. Ο Ζούρος αφού ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να κριτικάρει κάποιον από τους προηγούμενους υποστήριξε πως «Σίγουρα στην θέση του Λαφαγιέτ έρχεται. Δεν ξέρω πως το σκέφτεται ακριβώς ο προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά εκεί μπορούμε να πούμε ότι τον κατατάσσουμε. Είναι ένα παιδί το οποίο μπορεί να δώσει αρκετά πράγματα στην περιφέρεια του Ολυμπιακού. Να δώσει πολλά στα ψηλά σχήματα αφού μπορεί να ντριμπλάρει και να κάνει αρκετά πράγματα στο ανοιχτό γήπεδο και να είναι ένας καλός παίκτης στα χέρια του προπονητή του».

Όσο για το πως θα τον χρησιμοποιήσει ο Σφαιρόπουλος; Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι «Τώρα το πως θα συμπληρωθεί το ρόστερ έχει σημασία γιατί ρόλο παίζει και η χημεία. Το πως θα ταιριάξουν όλοι. Σημαντικό είναι λοιπόν το πως θα φτιαχτεί το ρόστερ. Ο προπονητής λοιπόν έχει δει κάποια στοιχεία, ξέρει και τις υπόλοιπες κινήσεις που θέλει ο ίδιος να πραγματοποιήσει-που δεν ξέρει και ο υπόλοιπος κόσμος- και αντίστοιχα έκρινε πως αυτός ο παίκτης είναι κατάλληλος.

Το σουτ ήταν κάτι στο οποίο υστερούσε, αλλά και αυτό το έχει δουλέψει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και φυσικά ότι έρχεται σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωλίγκα. Άρα θα έχει κάποιο ρόλο διαφορετικό σε σχέση με την ομάδα που ήταν. Εκεί είχε πρωτοβουλίες. εντελώς διαφορετικό ρόλο και περισσότερο χρόνο. Τώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσει σε λιγότερο χρόνο τα καλύτερα πράγματα για την ομάδα του».

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΜΥΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΙΑ

Εννοείται πως στο άκουσμα του ονόματος του Πάτρικ Γιάνγκ, οι οπαδοί του Θρύλου ενθουσιάστηκαν, και όχι άδικα. Ο Ζούρος από την πλευρά του δήλωσε για τον πρώην σέντερ της Γαλατά πως «Ο Γιάνγκ είναι ένας παίκτης ο οποίος είναι πάρα πολύ αθλητικός. Θα έλεγα ότι είναι υπερβολικά δυνατός κάτω από το καλάθι και στο να κόψει και στο να μαρκάρει και στο να τελειώσει τις φάσεις.

Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο ότι αξιοποιεί αυτούς τους παίκτες που έχουν τα παραπάνω στοιχεία» αλλά μίλησε και για τα αρνητικά της περίπτωσης του. 

Δηλαδή ο Ζούρος πρόσθεσε πως «Όμως για να τα λέμε όλα έχει και αρκετά στοιχεία που οφείλει και να δουλέψει.

Δηλαδή στην τεχνική του, είναι δεύτερος ο χρόνος του στην Ευρώπη που σημαίνει ότι θα είναι λογικά καλύτερος από την πρώτου του χρονιά αλλά δεν παύει να είναι και πάλι νέος σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες. Η ενέργεια του και το νεαρό της ηλικίας του πιστεύω ότι θα δώσει αρκετό ενθουσιασμό στην ομάδα του και ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι, αλλά το θέμα πάλι είναι πως θα δέσει με τους συμπαίκτες τους. Τον ρόλο που θα έχει και πως θα τον αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός».

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ»

Το επόμενο ερώτημα ήταν απλό. Αν βάλουμε τον Ντάνστον και τον Γιάνγκ σε μία ζυγαριά, ποιος θα είναι αυτός που θα... επικρατήσει; Ο Ζούρος τόνισε επ αυτού πως «Δεν μπορούμε κριτική αλλά ξεκινάμε από το πιο σημαντικό που είναι πλέον ότι ο Ντάνστον διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία. Είναι ένας παίκτης που γνωρίζει αυτό το επίπεδο και ξέρει τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Ο Γιάνγκ λόγο της ηλικίας του και ότι προέρχεται από το κολλέγιο και έχει παίξει μόλις ένα χρόνο στην Ευρώπη ακόμα μαθαίνει και δεν ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει.

Πρέπει λοιπόν να βελτιωθεί στις κινήσεις του κοντά στο καλάθι δηλαδή η τεχνική του κατάρτιση. Να αποκτήσει περισσότερο εμπειρία αφού και η ηλικία αλλά και το σώμα του θέλει δουλειά στο τεχνικό κομμάτι».

Όσο για το αν είναι αρνητικό που απο πρωταγωνιστής της Γαλατά, ο Γιάνγκ θα πρέπει να συμβιβαστεί στην πιο ομαδική δουλειά των ερυθρόλευκων, ο έμπειρος τεχνικός είπε πως «Δεν νομίζω αλλά μάλλον πιστεύω ότι οι προπονητές του Ολυμπιακού να το έχουν δουλέψει στο μυαλό τους τι αναζητούν από τον συγκεκριμένο παίκτη. Και αυτός ήταν σημαντικός στην Γαλατά, έπαιζε πολύ χρόνο εκεί αλλά είναι σημαντικό να παίζεις σε μία ομάδα πρωταθλητισμού σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα και διαφορετικό όπως σε μία ομάδα όπως η Γαλατά που ήταν καλή ως ομάδα αλλά σίγουρα με πολλά παιχνίδια και με λιγότερους αριθμητικά παίκτες».

«Η επιβράβευση και η ευκαιρία»

Πέρα όμως από το τι μπορεί ο Ολυμπιακός να κερδίσει από τις δύο μεταγραφές, ενδιαφέρον είναι το σχόλιο του Ηλία Ζούρου για τον τρόπο σκέψης των ερυθρόλευκων με την προσθήκη των δύο Αμερικανών.

Ο πρώην τεχνικός της Τόφας σχολίασε ότι «Η βάση είναι το αθλητικό κομμάτι και η ενέργεια που κοιτάει ο προπονητής της ομάδας είναι δύο παίκτες που ήταν σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Στρόμπερι είναι σαν επιβράβευση μετά την συνολική ανοδική πορεία που είχε. Για τον Γιάνγκ είναι η μεγάλη του ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο επίπεδο αυτό μετά από την πρώτη του δοκιμαστική του περίοδο».


http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/07/blog-post_842.html
 
Top