Μια νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού θα είναι... υπέρβαση, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Αφρουδάκης στον "ΣΠΟΡ FM 94,6", τονίζοντας την φοβερή προσπάθεια των «πράσινων» για να πρωταγωνιστήσουν.

Την εξαιρετική φετινή προσπάθεια που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην τελική φάση Κυπέλλου και πρωταθλήματος στάθηκε ο Γιώργος Αφρουδάκης.

O φουνταριστός των «πράσινων» αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει η σειρά των τελικών του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε πως είναι απαραίτητο για τον σύλλογο να έχει κολυμβητήριο, προκειμένου να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Αφρουδάκης στην εκπομπή «Playball»:

Για τη σειρά των τελικό της Α1 με τον Ολυμπιακό: «Πιστεύω πως θα γίνουν ωραίοι τελικοί. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τις δύο ομάδες απέναντι σε τελική φάση. Φυσικά πρέπει να τους απολαύσουμε σε φίλαθλα πλαίσια. Να μην ξεφύγει, σε καμία περίπτωση, η κατάσταση, ούτε στην έδρα μας, ούτε στην έδρα του αντιπάλου. Να έρθουν οι φίλαθλοι, οι οικογένειες με τα παιδιά τους και να το χαρούμε όλοι όσο περισσότερο γίνεται».

Για τον τελικό του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και τις διαφορές με τον τελικό του Κυπέλλου: «Είναι διαφορετική περίπτωση οι δύο τελικοί. Ο τελικός του Κυπέλλου συνήθως κρύβει περισσότερες δυνατότητες για την έκπληξη. Το πρωτάθλημα κρίνεται στις τρεις νίκες. Όσο και να ακούγεται άσχημο, δύσκολα θα καταφέρουμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό τρεις φορές για να στεφθούμε πρωταθλητές. Ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί. Το έχει δείξει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι ομάδα καθαρά επαγγελματική, σε σχέση με εμάς, με περίπου πενταπλάσιο μπάτζετ, διαφορετική οργάνωση και ευρωπαϊκούς αγώνες σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Για το τι έχει αλλάξει στον Παναθηναϊκό και κατάφερε να πρωταγωνιστήσει: «Έχει αλλάξει πολύ το επίπεδο του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός διαθέτει τους 13 παίκτες της Εθνικής. Η Βουλιαγμένη έκανε μια ανανέωση, ο Εθνικός ήταν δυνατός, όμως εμείς ήμασταν σοβαροί, οργανωτικά και διοικητικά. Τα τελευταία χρόνια έχει μείνει ένας βασικός κορμός στον Παναθηναϊκό, δεν έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές. Δουλέψαμε αρκετά καλά -παρότι αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα λόγω της εποχής, αφού δεν βρίσκουμε κολυμβητήρια να προπονηθούμε. Έχουμε παίκτες με ποιότητα και εμπειρία, δούλεψε το πάντρεμα με αρκετούς νεαρούς παίκτες και ήρθε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το αν έκανε φέτος ο Παναθηναϊκός την υπέρβαση: «Κάναμε αυτό που έπρεπε όλη την χρονιά. Ήμασταν καλύτεροι απ’ τον Εθνικό και τη Βουλιαγμένη, που ήταν οι κύριοι αντίπαλοί μας για τον τελικό. Η υπέρβαση σίγουρα θα είναι μια νίκη επί του Ολυμπιακού. Είναι πολύ δύσκολο, ακόμα και η μία νίκη».

Για το αν συμφωνεί με την δήλωση του Κώστα Λούδη, ότι η πορεία του Παναθηναϊκού έχει ενοχλήσει αρκετούς: «Ο Παναθηναϊκός κάνει καλό στο ελληνικό πόλο. Οι τελικοί με τον Ολυμπιακό δίνουν ένα διαφορετικό κύρος και προβολή που έχει ανάγκη το ελληνικό πόλο. Θέλαμε όλοι να ζήσουμε έναν τελικό Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο πόλο. Μπορεί να άργησε, αλλά έγινε. Ο Κώστας (Λούδης) το είπε πάνω στην ένταση, όμως σίγουρα δεν νομίζω ότι έχουμε τον απαραίτητο σεβασμό που θα έπρεπε να υπάρχει σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό απ’ το σύστημα. Όλα τα χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό το νιώθω».

Για την απουσία του Παναγιώτη Παπαδόγκωνα: «Είναι ένας απ’ τους ποιοτικούς παίκτες της ομάδας. Δεν έχουμε τον βαθύ πάγκο που μπορεί να αναπληρώσει την απουσία του. Τα τελευταία χρόνια είναι βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό και σε έναν τέτοιο αγώνα οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες. Υπάρχουν νέα παιδιά που θα παίξουν. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουν εμπειρίες από τέτοιους αγώνες, σε ένα γεμάτο κολυμβητήριο και ελπίζω να παίξουν καλά και να εντυπωσιάσουν».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στον Παναθηναϊκό για να αρχίσει να κατακτά τίτλους: «Το μπάτζετ μας είναι πάρα πολύ χαμηλό και δεν έχουμε κολυμβητήριο. Ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα της Α1 που δεν είχε χώρο για να προπονηθεί καθημερινά. Όλη τη χρονιά “κλέβαμε” κάποιες ώρες απ’ τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και σε διάφορα άλλα κολυμβητήρια της Αθήνας. Πρέπει να είναι προτεραιότητα αυτό. Η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες είναι πολύ καλή. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω νέα παιδιά να έρχονται συνεχώς. Τα καλά αποτελέσματα σίγουρα προσελκύουν περισσότερο. Και αυτή είναι μια χαρά που μένει, δεν είναι μόνο τα πρωταθλήματα. Είναι ωραίο να βοηθάς με την εμπειρία σου νέα παιδιά, όμως πρέπει να υπάρχει και χώρος για να γίνει, γιατί δυστυχώς η εποχή δεν βοηθάει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Υπάρχουν λίγα κολυμβητήρια που μπορούν να στεγάσουν ομάδες όλη τη χρονιά, όχι μόνο για τις ομάδες, αλλά και για τα παιδιά που θέλουν να παίξουν πόλο. Υπάρχουν φορές που έχουμε διώξει παιδιά, απ’ ότι μαθαίνω, γιατί δεν υπάρχει χώρος».

 
Top