Αυτοψία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Antipollution ΑΕ, στην Χαραυγή Κερατσινίου, πραγματοποίησαν στελέχη του Τμήματος Ελέγχου, Μετρήσεων& Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, παρουσία υπαλλήλου της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του υπουργείου Ναυτιλίας, εκπροσώπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και εργαζόμενων της εταιρείας.



Στην εταιρεία είχε ανατεθεί από τον ΟΛΠ με σύμβαση, η οποία ίσχυε μέχρι 31/12/2014, η παροχή υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής στερεών αποβλήτων και καταλοίπων πλοίων.



Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2013 είχαν επιβληθεί με Απόφαση του τότε Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ στην Antipollution ΑΕ διοικητικές κυρώσεις για την λειτουργία μονάδας προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης αποβλήτων χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση.



Όπως διαπιστώθηκε κατά την αυτοψία η εταιρεία συνεχίζει να κάνει προσωρινή αποθήκευση σε κάδους (container) και μεταφόρτωση στερεών, μη επικίνδυνων, αποβλήτων, χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση . Η έλλειψη αυτή έχει σαν συνέπεια να λειτουργεί η δραστηριότητα χωρίς τους απαραίτητους περιβαλλοντικούς όρους, γεγονός, που ενέχει τον κίνδυνο υποβάθμισης του περιβάλλοντος της περιοχής.



Μετά τα παραπάνω ξεκίνησε η διαδικασία νέων επιβολής διοικητικών κυρώσεων και κλήθηκε ο υπεύθυνος της εταιρείας να υποβάλει εγγράφως τις απόψεις του.

http://www.pireasnews.gr/
 
Top